Aachener Weihnachtsmarkt

De tijd van de kerstmarkten is weer aangebroken. We bezochten vandaag een traditionele kerstmarkt bij onze oosterburen. De Aachener Weihnachtsmarkt is tot ver buiten de grenzen van de regio bekend en geliefd. We reden naar Aken en parkeerden onze auto net buiten de Umweltzone. Zonder vignet mag je namelijk niet met de auto het centrum in rijden. Bij deze parking kon je parkeren en kreeg je het buskaartje naar et centrum gratis. Het was helemaal nog niet druk in de parkeergarage. De familie Lemmens was ook net aangekomen en samen liepen we naar de bushalte. Het was guur weer en het was aan het regenen. We hoefden niet heel lang op de bus te wachten en binnen een kwartier stapten we midden in het centrum (Elisenbrunnen) van Aken uit, ideaal! De geschiedenis van de kerstmarkt gaat terug tot in de jaren zeventig. Het begon met een kleine “Printenmarkt” rondom de Elisenbrunnen. De markt ontwikkelde zich, er kwamen meet kraamhouders en door de stijging van het aantal bezoekers verplaatste de kerstmarkt zich richting de Markt, het Katschhof en de omliggende steegjes. Bij de Hexenhof konden we even droog staan en dronken we een “heisse Choko mit Sahne” en de pappa’s en mamma’s iets sterkers. Het werd gelukkig wat droger en we liepen door de steegjes en langs de verschillende pleinen. We kwamen langs de Dom en het stadhuis. Overal waren sfeervolle kraampjes met een uitgebreid aanbod van kerstspullen. Af en toe werden we verleid met wel heel aangename geuren. Nootjes, suikerspinnen, Aachener printen, worst en reifkuchen (aardappelpannenkoeken), we kregen er honger van. Natuurlijk kregen we wat. Samen deelden we een broodje worst en de reifkuchen. We deden nog een drankje bij het ondergaan van de zon en liepen terug naar de bushalte. Op de terugweg stopten we bij een sushirestaurant Asai in Kerkrade. Mamma had willekeuring gegoogeld en was hier op uitgekomen. Ze belde en er was nog plaats ook. Het was een klein restaurant maar sfeervol ingericht. De bediening was vriendelijk en het eten bleek overheerlijk te zijn. We gingen voor een menu en konden zelf ons voor-, hoofd- en nagerecht kiezen. De sushi was vers gemaakt en zeer smaakvol. Een van de beste sushi die ik heb gegeten. Jammer dat Kerkrade wat ver weg is maar ik zou zeker een keertje terug gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *