Wenduine

De afgelopen weken is het erg warm. Temperaturen tussen de 25 en 30 graden zijn momenteel heel normaal. We begonnen onze zomervakantie goed met een bezoek aan de familie van Zuijlen die op vakantie zijn aan de Belgische kust.

Ze zijn in Wenduine een badplaats en valt onder de gemeente De Haan waar wij vaker naar het strand gaan. De heenreis verliep vlot en we arriveerden rond 10.45 uur in Wenduine. Het was lastig om een parkeerplekje te vinden. Het stond echt overal al vol met auto’s.

Uiteindelijk vonden we een plekje en was het nog een stukje lopen naar de boulevard van Wenduine. Quincy en Corné kwamen ons al te gemoed lopen. Ze hadden een leuk appartement met uitzicht op de boulevard, het strand en de zee. We dronken wat en gingen daarna naar het strand. We hadden een opblaasbare rubberboot meegenomen. Gelukkig wapperde de groene vlag wat betekend dat luchtbedden en bootjes het water in mogen.

De boot werd opgeblazen en we hadden er uren plezier mee. Er werd ook gevolleybald en gezwommen met een opblaasbare dolfijn. We konden er geen genoeg van krijgen. Terwijl de pappa’s en mamma’s aan het einde van de middag bij een beachbar gingen zitten om wat te drinken, bleven wij lekker in de zee. We wilden gaan uit eten maar alle restaurants bleken vol of gereserveerd te zijn.

Uiteindelijk kwamen we uit bij de frituur. In principe in België ook geen straf. Na de frietjes met snack kregen we op de boulevard nog een ijsje. We speelden nog even bij het piratenschip op het strand voordat we terugreden naar Maastricht.

Helaas met veel files en rood verbrande huid. Ondanks dat we ons goed hadden ingesmeerd was de zon en weerspiegeling van het water toch iets te veel geweest voor onze witte huidjes. Thuis smeerde mamma ons in met aftersun en dit verkoelde onze huid gelukkig. Het was tegen 00:00 uur toen we ons bedje in gingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *