Oranje Leeuwinnen

In tegenstelling tot de mannen doet het Nederlandse vrouwenvoetbal het op dit moment erg goed. In 2017 werd het elftal van de OranjeLeeuwinnen, Europees kampioen. Vanavond speelden ze in het Philips stadion de kwalificatiewedstrijd voor het WK 2019. De tegenstander in het duel was Noord Ierland. Corné had kaartjes geregeld en met zijn vieren (Corné, pappa, Quincy en ik) gingen wij naar het stadion van PSV in Eindhoven.

We vertrokken op tijd en nadat we de auto hadden geparkeerd, gingen we bij de Mc Donalds nog iets eten. Het stadion biedt plaats aan 35.000 supporters en is heel anders dan onze kleine Geusselt. Voorafgaande aan het kwalificatieduel werd er door de KNVB en fans officieel  afscheid genomen van vier OranjeLeeuwinnen.

Deze vrouwen stoppen hun carrière op het internationale niveau en hebben jaren succesvol gepresteerd bij het Nederlands Elftal. De wedstrijd tegen Noord Ierland begon om 20:00 uur. De tribunes waren vooral oranje gekleurd. De sfeer in het stadion was geweldig. Nederland kwam al snel op voorsprong dankzij doelpunten van onder andere spitsen Martens en Miedema. De einduitslag was een prachtige overwinning van 7-0 voor Nederland. Als de OranjeLeeuwinnen zo blijven voetballen en groepswinnaar worden, plaatsen ze zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap. Het WK 2019 vind volgend jaar plaats in juni en juli in Frankrijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *