Oppe Vriethof en de Mérret

Gisteren hadden wij geen zin om naar de stad te gaan maar vandaag kriebelde het toch wel weer een beetje. Het zonnetje scheen er vrolijk op los dus vertrokken wij om 13:30 uur al met zijn vieren naar het centrum. Op het Vrijthof  zochten we een plaatsje in de zon bij café Brittanique. Tristan, Sanne, Wouter, Inoka en Kyomi waren deze dag ook van de partij.

We speelden een tijdje binnen maar af en toe werden we moe van het geduw en getrek van bepaalde kinderen. Na een paar uur liepen we verder naar café Jour de Fete op de markt. Hier hadden we opnieuw de ruimte om rond te rennen rond het beeld van Minckeleers. Langzaam werd het donker en gaven de lichtjes een nieuwe dimensie aan de stad. Samen met de familie Lemmens gingen we eten bij Turks restaurant Cappadokia. Na het avondeten liepen we naar het Onze Lieve Vrouweplein. Wat een drukte was het hier.

Voor het eerst waren we nog zo laat in de stad. De vrienden van pappa en mamma stonden binnen bij café de Lanteern en wij werden in het midden gezet zodat we niet omver gelopen zouden worden. Ik knipperde met mijn blauwe ogen naar Tina en kreeg van haar de hartenrammelaar en van Melanie wist ik het lichtgevende hartje te versieren. Wat een lieverds zijn het toch. Bianca leerde ons allebei bier drinken, niet echt verantwoord, maar met carnaval mocht dit voor één keer. Keyro sjoenkelde zelfs met mamma. We werden helaas moe en mamma ging met ons naar huis. Volgend jaar willen wij allebei misschien wel gaan kijken naar het afhalen van het Mooswief om 00:00 uur op he Vrijthof.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *