Open dag Sint Maartenscollege

Aan het einde van dit schooljaar ga ik de basisschool verruilen voor het voorgezet onderwijs. Om de keuze voor de juiste school te maken, gaan wij de komende tijd naar een aantal open dagen kijken. Mijn advies op dit moment is VWO dus ik zou naar het atheneum of gymnasium kunnen gaan. Na de open dag van het Stella Maris College op 14 januari in Meerssen was nu het Sint Maartenscollege in Maastricht aan de beurt.

Het Stella Maris had op mij weinig indruk gemaakt dus ik was benieuwd hoe ik deze school zou vinden. De eerste indruk was meteen positief. Er was een fijne ontvangst en kregen een map met algemene informatie. We bezochten verschillende leslokalen en spraken met een aantal leuke leerkrachten, een mentor en verschillende leerlingen.

Mijn enthousiasme nam steeds verder toe. Vooral de vakken Grieks, Latijn en filosofie trokken mijn aandacht. Echter zal ik voor die vakken gymnasium moeten kiezen en ik weet nog niet zeker of ik dat wel wil. Naar horen zeggen is het gymnasium zwaarder en heeft meer huiswerk dan het atheneum. Een optie is het in ieder geval wel. Over 4 weken is nog de open dag bij Porta Mosana, een andere school in Maastricht. Nadat we daar zijn geweest, kan ik samen met pappa en mamma een keuze maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *