Chalet de Morfat

Oma Evelien had voor haar zeventigste verjaardag, een weekendje weg, cadeau gehad. Pappa en Lucia hadden voor dit weekend een vakantiehuis geboekt in de Ardennen. Wij gingen eerst naar school en om 16:00 uur vertrokken wij samen met Oma Evelien, Edie, Ton, Lucia, Senna en Dayno richting Weismes. Pappa en mamma moesten tot 17:00 uur werken en zouden pas later komen.

De auto’s waren volgeladen met boodschappen, beddengoed en koffertjes of weekendtassen. Natuurlijk was het veel meer dan daadwerkelijk nodig was. We lieten al snel Maastricht achter ons en reden in de richting van Malmedy. Daarna volgden we de borden naar Waimes (Frans) of Weismes (Duits). Het gehucht Walk waar ons chalet zich bevond behoort tot de gemeente Weismes. Een deel van het grondgebied van Weismes valt onder het natuurreservaat de Hoge Venen. Toen we bij het chalet aankwamen, bleek er nog wat sneeuw te liggen.

Edie startte als eerste met het sneeuwballengevecht en toen was het dikke pret. Terwijl Lucia de sleutel regelde en met de eigenaar door het chalet liep, speelden wij lekker buiten in de sneeuw. Chalet de Morfat is een gerestaureerd Noors chalet en van alle gemakken voorzien. Er zijn 4 slaapkamers, woonkamer en keuken die volledig is ingericht. Ook is aan de woonkeuken een kleine ruimte aangebouwd die eruit zag als een “Hobbit huisje”.

Het bleek de sauna te zijn. In de afgeschermde tuin stond een trampoline en tuinset. Terwijl Lucia de maaltijd voorbereidde, speelden wij wat op de telefoons en tablets. Pappa en mamma arriveerden rond 19:30 uur bij het chalet. Precies op tijd voor het avondeten. Er werd spaghetti bolognese (Oma Evelien stijl) geserveerd met knapperige salade. Na het eten was er nog tijd om het Weerwolven van Wakkerdamspel te spelen.

Na de uitleg konden we beginnen. Pappa was de spelleider maar dat vond ik niet leuk. Ik wilde graag spelleider zijn en bleef daarom druk en irritant doen. Uiteindelijk kreeg ik na twee oefenpotjes de kans om spelleider te zijn maar toen was Keyro weer jaloers, pfff. Uiteindelijk werden de kamers ingedeeld en zou ik samen met Dayno op één kamer slapen. Ronac sliep bij pappa en mamma op de kamer. Het was best nog koud in het chalet dus kropen we diep onder het dekbed, heerlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *