Regenboogtoernooi

Het was vroeg opstaan vanmorgen. We moesten uiterlijk om 9:00 uur in de sporthal van De Heeg zijn voor het regenboogtoernooi. Het toernooi is een podium voor de opstap naar grotere toernooien en er waren ook judoka’s met meer wedstrijdervaring. Het was allemaal zeer professioneel georganiseerd. Voorafgaande aan de warming up werden we gewogen. Na de warming up werden we met vijf judoka’s in onze klasse ingedeeld. Onderling zouden we gaan strijden voor de bekers en medailles. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechters in pakken die de hele wedstrijd alert en  kundig rond liepen. Ik was toch wel een beetje zenuwachtig en dit was in mijn eerste wedstrijd duidelijk te zien.

Ik was ook wat afgeleid van alles wat er om mij heen gebeurde, de officiële scheidsrechter, professionele judoka’s etc. Ik wist niet zo goed wat ik moest doen. Meester Erik was wel aanwezig en probeerde mij vanaf de kant af en toe een aanwijzing te geven. De eerste twee wedstrijden verloor ik maar de derde partij won ik. Het puntenaantal was hetzelfde als die van mijn tegenstander. De scheidsrechter bepaald in zo’n geval wie er wint en wijst de meest aanvallende judoka aan. Ik was verbaasd toen hij naar mij wees.

De laatste wedstrijd was net zoals de tweede wedstrijd tegen een ervaren judoka. Ik maakte het hem nog goed lastig maar hij wist mij uiteindelijk toch één keer op de grond te krijgen. Na mijn wedstrijden moesten we nog een tijdje wachten op de prijzenuitreiking. In de tussentijd haalde ik een kop tomatensoep en mocht ik wat snoepjes kopen. Bij de uitreiking stond ik uiteindelijk op de vierde plaats en daar was ik in dit deelnemersveld best trots op. Meester Erik gaf nog aan dat ik het goed had gedaan.

Mijn techniek is behoorlijk goed maar ik moet in mijn toernooien net iets feller gaan worden. Nu was het net geen podiumplaats maar het zit er zeker in verzekerde hij mij. Net voordat we weggingen kwamen Roger, Sanne en Wouter binnen lopen. Ze hadden gehoord dat ik hier aan het judoën was en wilden komen kijken. Jammer dat het net was afgelopen. Ondanks dat het mooi weer was om de stad in te gaan en naar het “Oetroepe” van de Stadsprins” te gaan, bleven we ’s middags thuis. Keyro en ik hadden geen zin om te gaan en wilden liever op de Xbox (tot ergernis van mamma).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *