Skiën met de volwassenen

Pappa en ik gingen direct na aankomst in Hochfügen de piste op. Mamma wachtte met Ronac op de start van zijn les. Het werd uiteindelijk een klein drama omdat Ronac boos bleek te zijn. Allek ging naar een hoger groepje en ineens had hij geen zin meer om te lessen.

 


Gelukkig kregen we Ronac toch nog in de les.

Isi vertrok met haar klasje en mamma bleef met een boze Ronac achter. Pappa en ik keerden terug en uiteindelijk lukte het toch om Ronac met behulp van een Nederlandse skilerares te kalmeren. Gezamenlijk namen we de sleeplift omhoog en zouden we op zoek gaan naar het skiklasje van Ronac zodat hij alsnog aan de les mee kon doen. We hadden het groepje vrijwel direct gevonden en Ronac ging er meteen achteraan, gelukkig.

We maakten een paar afdalingen en terwijl mamma terug ging om Ronac op te halen voor de pauze ging ik met pappa, René en Katja een stukje richting Kaltenbach. Met de lift kwamen we uit rond de 2500 meter met een uitzicht op de Marchkopf.  Tot zover waren we al geweest en nieuw terrein kon ontdekt worden. We namen diverse rode pistes en een lekkere zwarte. We aten bij de Schnelle Kuchen in Hochfügen, al was het vandaag een stuk drukker dan de eerste keer dat we daar waren.

Na de lunch gingen we weer omhoog naar de Pfaffenbühel om de berg weer af te roetsjen tot in het dal. Ronac maakte nog een flinke crash en was er even van overstuur. Gelukkig stond hij weer op en skiede iets voorzichtiger naar beneden. De skiles begon weer om 14:00 uur en ik ging met pappa, mamma, René en Katja de berg weer op. Tussendoor dronken we in de zon op het terras van de Holzalm. Ik nam een grote schiwasser en de oudjes bestelden natuurlijk iets met alcohol. Mamma hield het na de rode 3 voor gezien en ging in de Gogola Bar een glühwein drinken terwijl wij nog even doorgingen.

Na de skiles namen we meteen de bus terug naar het appartement omdat pappa en René nog boodschappen in Fügen gingen doen. Terwijl de mannen de inkopen deden, verzorgden onze mamma’s het diner voor de avond. Heerlijke Mexicaanse wraps met gehakt, bonen, avocado en paprikavulling. We speelden het spel Doolhof en een potje kaart. De kleintjes gingen eerder naar bed en ik mocht wat langer opblijven. Ik ga hier rond 21.00 uur naar bed maar slaap de afgelopen dagen niet voor 23:00 uur omdat ik een heel spannend boek (Divergent) aan het lezen ben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *