C diploma

Het werd een druk middagprogramma vandaag. ’s Middags gingen we met de woensdagmiddagclub van Trajekt kerst knutselen. We deden dit niet bij het Omium maar gingen voor de gezelligheid naar het Zorgcentrum Daalhof. In het verpleeg- en verzorgingstehuis worden ouderen verzorgd. Vandaag werd daar voor de bewoners een kerstmarkt en gezellig samenzijn in kerstsfeer gehouden. Wij hadden daar een aantal tafels waar we zelf leuke kerstknutseltjes gingen maken. Het animo van kinderen was helaas erg laag. Toch vond ik het wel leuk om te doen.

Ik begon aan de tafel bij mamma en maakte daar van wasknijpers Rudolph The Red Nosed Reindeer. Vervolgens ging ik aan de tafel bij Nancy een kerstboom op papier verven en versieren met glitters. Bij de tafel van de stagiaire gingen we van wol een mutsje punniken. Een mega friemel werk maar ik vond het wel leuk om te doen. Als laatste maakte ik bij de tafel van Monique van een papieren wegwerpbordje het gezicht van de Kerstman. Allemaal erg leuk! Na het knutselen gingen we snel naar huis en moest ik direct door naar de zwemclub.

Eigenlijk had ik kerstdiner op school maar hiervoor had ik mij af moeten melden. Vorige week hadden wij namelijk af moeten zwemmen voor ons C diploma. Ik was voor alle punten geslaagd behalve voor het onderdeel reddingszwemmen. Hiervoor moesten we een pop opduiken en en een aantal meter vervoeren naar de kant. Het opduiken ging prima maar de pop gleed iedere keer uit mijn armen en ik kwam maar halverwege. Ik dook hem drie keer opnieuw op maar was daarna uitgeput. De pop weegt als lood in het water. De andere kandidaten lukte het, op twee oudere kinderen na, ook niet. Onze armen en borst zijn volgens mij niet breed genoeg om de pop op te ondersteunen en we missen spierkracht.

Vandaag mochten wij allemaal een keer herkansen. Ik was positief ingesteld. Ik was fit en het zou mij vandaag gaan lukken. De verrassing was dat we niet de pop op moesten duiken maar meester Michael die bewusteloos op de bodem van het zwembad lag. De proef ging mij een stuk beter af al was het toch zwaar om hem helemaal naar de overkant te krijgen.

Meester Michael was gered en ik kreeg mijn C diploma! Alle anderen slaagden deze keer ook. Als beloning werden we door meester Michael het zwembad ingegooid. Eigenlijk had ik na het behalen van mijn C diploma willen stoppen met de zwemclub maar omdat ik het nog steeds heel leuk vind, ga ik toch maar weer een kwartaal door. Na de kerstvakantie ga ik verder aan de slag om extra brevetten te halen voor afstanden, reddingszwemmen en survival zwemmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *