Wintersfeer in Geldrop

Ons jaarlijks kerstuitstapje met de familie Lemmens hadden we vorige week door de hevige sneeuwval moeten verplaatsen naar vandaag. Wij reden naar Mierlo en hadden daar gezamenlijk een lunch. We gingen een stukje wandelen in de bossen van Mierlo. De Molenheide is het bosgebied tussen Geldrop en Mierlo. Tegenwoordig is het een dennenbos maar vroeger vond je in dit gebied voornamelijk heideveld. Vlakbij de Tv toren zijn speelvoorzieningen en er ligt een trimbaan met een aantal bewegingstoestellen.

Wij liepen het parcours van de trimbaan en probeerden de oefeningen op de toestellen ook uit te voeren. We verplichten onze pappa’s ook om mee te doen. Soms weken we iets af van de uitleg omdat de grond koud en nat was. Kyomi vond dit af en toe niet leuk en bleef maar roepen dat we het niet goed deden. Na de wandeling reden we naar Geldrop waar het evenement Wintersfeer Geldrop was. Het centrum van Geldrop is gehuld in kerstsfeer. In het centrum was een schaatsbaan opgebouwd en daar omheen waren gelegenheden om te eten en te drinken.

Voordat we aan ons schaatsavontuur begonnen, dronken we eerst een drankje bij Heerenhuys 23. We waren al snel weer opgewarmd, rekenden af en liepen naar de schaatsverhuur. We trokken de schaatsen aan en moesten alleen de baan op. Onze pappa’s en mamma’s mochten niet mee en durfden zelf niet op de schaatsen te staan. We reden op hockeyschaatsen en hadden moeite om evenwicht te houden. Ik had voor een half uur wel een pinguïn gekregen maar na een rondje had ik besloten dat ik deze niet nodig had.

Met vallen en opstaan zou ik het gaan leren. Ik bleef rondje na rondje oefenen tot ik niet meer zou vallen maar dat lukte helaas niet. Helaas moesten we na een uurtje al stoppen omdat we hadden gereserveerd bij Mr. Chang in Aalst-Waalre. In dit restaurant aten we Aziatische tapas. Van de menukaart kies je diverse gerechten die in kleine porties worden geserveerd.

We hadden onder andere pannenkoekjes met eend, garnalen, ossenhaas, loempia’s en nog veel meer lekkere gerechten. Alle gerechten even verrassend en lekker. Echt een genot om hier te eten! Als afsluiter kregen wij nog een lekker ijsje. We reden eerst terug naar Mierlo om onze auto op te halen en daarna reden we direct door naar huis. Het was een lange maar leuke dag en gelukkig hebben wij bijna vakantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *