Eerste prijs

Er werd vandaag een pupillenuitwisseling georganiseerd door judoclub ToZai uit St. Geertruid. Het is voor alle judoka’s die geen of weinig wedstrijdervaring hebben. Op deze manier kunnen we ervaring op doen en is het een stimulans om vaker aan wedstrijden mee te doen. Pappa was met Keyro naar een voetbalwedstrijd en mamma ging met haar vriendinnen een dag weg: LadiesDay.

Omdat ik zo graag mee wilde doen, had mamma gevraagd of oma Evelien met mij mee wilde gaan. Natuurlijk vond ze dat leuk en kwam ze me ophalen en ging ze met mij naar St. Geertruid. We waren er nog niet zo lang toen pappa en Keyro ook al kwamen. We werden ingedeeld in kleine groepjes (naar gewicht) en zo deden we een mini competitie. Mamma had mij gewaarschuwd dat ik niet mocht winnen nu zij er niet bij was.

Natuurlijk was dat een grapje en deed ik gewoon super mijn best. Het resultaat mocht er zijn. In één partij maakte ik zelfs een ippon en had ik de wedstrijd direct gewonnen. Ik was zo verbaasd dat ik het niet direct door had. Bij de prijsuitreiking bleek dat ik de hoogste trede van het podium mocht betreden. Ik was de winnaar geworden van onze minicompetitie. Jippie! Wat zou mamma balen dat ze er niet bij was. Ik belde haar later die avond even op om het te vertellen. Ik was trots en zij natuurlijk ook! Mijn prijs zette ik op de kast zodat mamma hem direct kon zien als ze vanavond thuis kwam.

‘S avonds mochten we zelf ook nog een gezellig avondje houden, dat deden we bij Keyro op de kamer uiteraard met chippies en drankjes.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *