Oktoberfest Sittard

Onze leerkrachten van de basisschool hadden vandaag een studiedag. Oma Evelien is al een paar weken ziek en kan daarom niet op ons passen. Pappa had daarom een vrije middag genomen om bij ons thuis te blijven. In de ochtend werkte hij nog wat maar in de middag gingen we naar oma Evelien en Edie. We gingen met zijn vijven naar het Oktoberfest in Sittard.

Van origine komt het Oktoberfest uit München in Duitsland. Het is wereldberoemd bierfeest met biertenten, wijtenten, Biergarten, optredens van artiesten en een kermis.  Tijdens die feesten lopen de mannen in traditionele lederhosen en vrouwen in een dirndl. In Nederland is het feest ook zeer populair en in Sittard wordt het feest al voor de dertiende keer georganiseerd. Wij gingen natuurlijk geen bier drinken maar naar de kermis.

We gingen in verschillende attracties en liepen gezellig rond. Er is een leuke sfeer. Overal kun je de Duitse lekkernijen zoals “Bratwurst” en “Reibekuchen” kopen maar wij wilden een zoete suikerspin. Na wat uren rond stappen hadden we het wel gezien en gingen we terug naar huis. ’s Avonds gingen wij samen met Corné en Quincy naar Dé Limburgse derby MVV – Fortuna Sittard. MVV begon dit seizoen goed maar na de eerste vier wedstrijden begon de motor van MVV wat te haperen.

De volgende wedstrijden, vier in totaal, werd er niet meer gewonnen. Er waren veel toeschouwers naar De Geusselt gekomen om de rivalen tegen elkaar te zien spelen. Het werd een spannende wedstrijd waarin beide ploegen kansen kregen. Het was een felle strijd en beide ploegen gingen met een 1 – 1 tussenstand de rust in. Na de rust voerde Fortuna Sittard de druk iets meer op en zij wisten te scoren. MVV probeerde nog om op gelijke hoogte te komen maar dit lukte niet. Helaas werd de wedstrijd verloren en zakte MVV naar de negende plaats in het klassement. Ondanks dat toch een leuke avond gehad in De Geusselt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *