Emoji Movie

Op deze woensdagmiddag mochten wij van mamma iets bedenken wat we graag wilden gaan doen. We besloten gezamenlijk om naar de nieuwe Emoji film: Express Yourself, te gaan. Het verhaal gaat over een geheime wereld die in onze telefoon zit. De wereld heet Textopolis en hier komen de emoji’s tot leven als ze niet verzonden worden. Emoji’s of emoticons geven emoties weer door middel van een afbeelding of symbool. Je kunt ze gebruiken in een tekstbericht op je smartphone.

Van oorsprong werd de emoji gebruikt in Japanse elektronische berichten en websites maar tegenwoordig zijn ze ook buiten Japan beschikbaar. In 1997 experimenteerde een Fransman met bewegende smileys en al snel volgden categorieën zoals: dieren, eten, landen, humeur en feest.  In deze fantasiewereld leeft emoji Gene. Hij is niet zoals de andere emoji’s en kan niet één maar meerdere gezichtsuitdrukkingen aannemen.

Gene beleeft een avontuur met zijn zoektocht om “normaal” te worden net zoals de andere emoji’s met maar één gezichtsuitdrukking. Hij wordt tijdens deze tocht geholpen door zijn beste vriend Hi-five en codekraker Jailbreak. De vrienden reizen samen door verschillende apps (YouTube, Spotify etc.) en door de Cloud. Het was een grappige film en we hebben een aantal keren flink moeten lachen. Na de film wilde ik natuurlijk als lachende emoji met de anderen op de foto.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *