Hué

We werden al vroeg wakker (6:30 uur) door de zon die door het raampje naar binnen scheen en de vroege vogels die al over de gang heen en weer aan het lopen waren. We fristen ons zo goed als mogelijk op en trokken onze kleding aan. We vermaakten ons met lezen, kaarten en kwartetten. Af en toe keken we door het raampje naar buiten. Het landschap veranderde al en het was een stuk vlakker dan in het noorden. Na een treinreis van 14 uur reden we omstreeks 08:50 uur het station van Hué binnen. We werden netjes op tijd gewaarschuwd door de train-attendant dat we ons klaar moesten maken om uit te stappen.

Kaarten in de trein richting Hué

Toen we het station uitliepen stonden er veel taxichauffeurs die ons naar het hotel wilden brengen. Er werden absurde prijzen gevraagd en we liepen verder door. Uiteindelijk troffen we een vriendelijke, goed Engels sprekende taxichauffeur die de meter aan wilde zetten en ons voor een “normale” prijs naar het door ons geboekte hotel bracht. We reden door Hué en het is een redelijk grote stad die zeer populair is bij toeristen. Ooit was het de keizerlijke hoofdstad van het land (1802 tot 1945). De stad heeft in het verleden behoorlijk wat ellende moeten doorstaan. Tijdens de Vietnamoorlog werd dit deel van Vietnam zwaar gebombardeerd en raakte een groot deel van de stad zwaar beschadigd. Hué lag namelijk vlak tegen de grens tussen Noord en Zuid Vietnam ten tijde van de Vietnamoorlog. Op zo’n 70 kilometer ten noorden van de stad lag de DMZ (Demilitariseerde Zone), dat de grens tussen beide strijdende landen aangaf. Tegenwoordig worden er veel nieuwe gebouwen neergezet en neemt de modernisering snel toe. Ook wordt er tegenwoordig hard gewerkt om zoveel mogelijk van de kapotte gebouwen te restaureren.

Bij het Hong Thien 1 hotel werden we vriendelijk welkom geheten door de receptionist en kregen we een drankje en vers fruit (ananas, watermeloen en passievrucht) aangeboden. We kregen nog wat uitleg over excursies die we konden doen en kregen toen al de sleutel van de kamer. De kamer was ruim en netjes. We hadden weinig zin om op de kamer te blijven want we hadden beneden een zwembad gezien. Snel onze zwembroeken aan en plonzen in het water. Van het zwemmen kregen we honger en we liepen richting de hoofdstraat waar we diverse restaurants hadden gezien.

We vonden een tafeltje bij Hot Tuna. Het was wederom een super warme dag en de fan bracht maar weinig verkoeling. Keyro bestelde fried seafood, mamma had fried calamari, pappa had zoutzure garnalen en ik nam frietjes. We liepen nog wat door de straten en zochten een tour voor morgen en vervoer naar Hoi An voor de dag erna. We boekten een citytour bij Brothers Travel en regelden bij hun ook een jeep met chauffeur voor de dag erna. Het bleef zweten en we zochten daarom in de middag weer verkoeling aan het zwembad. Aan het einde van de middag waren er nog meer Nederlandse kinderen dus een gezellige boel.

In de avond werden de straten opgelicht door de vele barretjes en restaurants. Bij de ene was het drukker dan bij de andere. We vonden een gezellig restaurant Les Garden waar we buiten op het terras konden zitten. We bestelden weer verschillende gerechten o.a. rundvlees met sojasaus, tomaat en paprika, eiernoedels met rundvlees en groenten en pizza margarita en pizza suprême . Na het smakelijke eten liepen we terug naar het hotel waar we nog even een filmpje keken voordat we naar bed moesten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *