Clubkampioenschap en examen

Het werd vandaag een dag vol met judo. In de morgen moest ik voor de tweede keer een examen afleggen. Ondanks dat ik nu wist wat het er van mij verwacht wordt, vond ik het toch weer spannend. Gelukkig hing niet alles af van wat we vandaag lieten zien. Meester Erik had de afgelopen weken ook gekeken hoe we het in de les deden. Ik vind mijn examen zelf best redelijk gaan. Bij de diploma- uitreiking bleek dat ik het heel goed had gedaan.  Ik bleek opnieuw een slip te hebben overgeslagen. Ik ga van de oranje slip direct door naar de blauwe slip en sla hiermee dus de groene slip over.

In de middag hadden wij het onderlinge clubkampioenschap. Iedereen was gewogen en samen met de kleur van zijn of haar slip/band ingedeeld. Ik moest judoën tegen Tim en een andere jongen uit mijn groep. Het waren twee spannende wedstrijden. Ik ging er vol overtuiging in en wist mij goed staande te houden.  Echter kon ik hierdoor ook iets minder aanvallen en minder punten te scoren. Van Tim verloor ik met 1 puntje en bij de andere jongen gaf ik het in de laatste tien seconden weg. Pappa en mamma vonden mij opvallend fel en goed geconcentreerd. Ik werd uiteindelijk vijfde in de poule.

Nadat we klaar waren rende ik naar Miranda om mijn medaille en diploma te laten zien. Helaas was ze even niet aanwezig. Ze mij beloofd dat ik de ijsmaker van Tupperware mocht lenen om vanavond ijsjes te maken. Een uurtje later kwam ze het brengen samen met een klein cadeautje omdat ik zo goed had gejudood. Een broodtrommel van de Minions hoe leuk is dat!

We kletsten wat en uiteindelijk kwam het zo uit dat we gezamenlijk naar de wok in Geleen gingen om alvast de verjaardag van Miranda te vieren. Het eten was super en de toetjes waren nog veel lekkerder. Helaas at ik daar iets te veel van en moest ik buiten ineens overgeven. Gelukkig niet in de auto. De volgende keer toch maar beter luisteren naar het advies van pappa en mamma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *