Alpincenter Bottrop

Ondanks dat het buiten rond de 30 graden is, verbleven wij vandaag in de kou. We reden in de ochtend naar Alpincenter Bottrop in Duitsland waar een overdekte skihal ligt. Het ligt middenin het Ruhrgebied tegenover de Zeche Prosper, een kolenmijn die nog steeds in bedrijf is. We zouden met de familie Lemmens, Roger en Bianca gaan skiën en snowboarden.

Bianca meldde zich echter af met migraine en ging niet mee. We waren 10 minuten voor de afgesproken tijd bij de skihal. Niet veel later kwam ook de familie Lemmens aan en Roger stuurde een berichtje dat hij al een uur daar was en al op de piste was. We kleden ons om en haalden materiaal. We hadden de hele dag onbeperkte toegang tot de skipiste en konden onbeperkt eten en drinken in de stube en het restaurant.

De skihal is de langste van de wereld met een lengte van 640 meter. Er is een speciaal beginnersgedeelte maar ik moest van pappa en mamma, een beetje tegen mijn zin in, mee van de gevorderde piste. Uiteindelijk bleek mijn angst onnodig en bleek de piste vrij gemakkelijk voor mij te zijn. Er zitten wat bochten in de piste maar voor de rest is het goed te doen. Het enige vervelende is dat je aan het eind heuvel op moet skiën maar dat ik nog niet tot halverwege kwam. Pappa of mamma sleepte mij dan naar boven.

Het duurde langer voordat we met loopband weer teruggebracht werden naar het “berg” station dan dat we met de afdaling bezig waren. Tussendoor haalden we drankjes, lunchten we en hadden we een leuke middag. We kleedden ons aan het einde van de dag weer om en hadden nog een dinerbuffet voordat we vertrokken. Ik moet zeggen dat het echt een goede aanbieding is van SocialDeal en je echt waar voor je geld krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *