Movie Park Germany

Onze leraren hadden vandaag een studiedag en daarom hoefden wij niet naar school. Samen met de familie Dassen gingen wij naar Movie Park in Duitsland. We brachten een dag door in de filmwereld. Verschillende grote bioscoopfilms worden werkelijkheid in de vele attracties van het park. Er zijn vijf themagebieden: Hollywood Street Set, Nickland, Santa Monica Pier, Streets of New York en The Old West. Met de familie Dassen ontkom je in een pretpark niet aan de achtbanen. Ronac vond dat niet altijd even leuk.

Als eerste gingen we in de Bermuda Triangle. We kwamen direct in een lange rij terecht en hoopten dat dit niet een voorbode zou worden voor de hele dag. De attractie ligt onder een (nep)vulkaan en bevind zich in de Bermuda Driehoek. Regelmatig verdwijnen in dit gebied schepen en vliegtuigen op mysterieuze wijze. Wij kregen de verklaring te zien hoe dat gebeurt. Aliens ontvoeren de mensen en doen experimenten in hun laboratoria. Toch wel een beetje eng!

De volgende attracties was de Time Rider waarbij wij in een tijdmachine stappen die de illusie wekt dat we terug gaan in de tijd. We vliegen door de ruimte en tussen de dinosauriërs. Als echte “dare devils” gingen pappa, mamma en ik in de High Fall. Nancy en Alain konden we niet overhalen om mee te gaan. Na ongeveer 5 minuten wachttijd stapten we in de attractie en werden we goed vastgesnoerd. We werden naar boven gebracht, het stoeltje kantelde iets naar voren en toen plotsklaps vielen we met een snelheid van 90 km/uur van 61 meter hoogte naar beneden. Het leverde flink wat kriebels in onze buik op.

We maakten een rondje in The bandit, een houten achtbaan en de MP Xpress waarbij we niet in karretjes zaten maar in stoeltjes aan de rails hingen. Terwijl pappa en Alain in de “Walking Dead Breakout” attractie gingen, vermaakten wij ons in de Rescue 112 en Pier Patrol Jetski’s op de Santa Monica Pier. De volgende stop was voor de stoere mannen de geheel nieuwe achtbaan Star Trek Operation Enterprise. De achtbaan werd vandaag voor het eerst geopend voor publiek. Er waren wat feestelijkheden en op een podium zaten twee VIP’s die een rol vertolken in de Star Trek films.

De mamma’s, Ronac en Liam vertrokken alvast in de richting van Nickland. Ondanks dat vandaag de opening van deze attractie was, viel de wachtrij reuze mee. Binnen 20 minuten stapten we in het treintje. We werden gelanceerd en komen in de “spike”( verticaal doodlopend stuk rail). Het lijkt even als of je stil hangt maar dan neemt de zwaartekracht het over en gaat de trein weer voorwaarts naar beneden om de rest van de achtbaan te doorlopen. We kregen geen contact met mamma of Nancy en besloten om snel nog een keer te gaan.

We kwamen ze uiteindelijk tegen in Nickland toen ze helemaal nat uit de Mystery River kwamen. Nancy had echt het meeste water over zich gehad en was net een verzopen kat. Op de valreep, net voor het park ging sluiten, konden we nog in de overdekte achtbaan “Van Helsing’s Factory”, een sjieke achtbaan in het donker. We vetrokken rond 18:00 uur richting huis maar het ging heel erg lang duren voordat we thuis waren. Werkelijk alle (snel)wegen rondom het park stonden vast vanwege files. We gingen de snelweg af en reden binnendoor maar kwamen weer in de zoveelste file terecht. Pas rond 20:00 uur gingen we eten bij de Burger King in Venlo. Na een korte stop konden we eindelijk op de Nederlandse snelweg goed doorrijden en waren we omstreeks 21:30 uur thuis. Snel naar bed want morgen moeten we weer gewoon naar school.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *