Feyenoord Landskampioen Eredivisie 2016 – 2017

In de laatste wedstrijd van het voetbalseizoen moest bepaald worden wie in de Eredivisie de landstitel 2016-2017 zou veroveren. Vorige week ging het voor Feyenoord mis bij de uitwedstrijd tegen Excelsior en verloren ze met 3–0. Concurrent Ajax (Ajakkes) staat op 1 punt achterstand en hijgen in de nek van Feyenoord. Er moest vandaag dus gewonnen worden door onze favoriete ploeg. De laatste keer dat Feyenoord de landstitel pakte was in 1999.

We gingen de wedstrijd bij Corné en Miranda kijken want zij hebben Ziggo Sport en daar werd het live op uitgezonden. De tegenstander die vandaag geklopt moest worden was Heracles Almelo. De wedstrijd was net begonnen of Dirk Kuijt scoorde de 1-0 voor onze club. Binnen een kwartier viel het tweede doelpunt, opnieuw een goal van Dirk Kuijt.

Hij maakte in de slotfase een hattrick (3 goals in één wedstrijd) uit een strafschop. De eindstand van de wedstrijd was 3-1 en na het laatste fluitsignaal barstte het feestgedruis los. Na de wedstrijd werd in een overvolle Kuip de schaal uitgereikt.

Uiteindelijk heeft Feyenoord het echt verdiend en voor de overwinning gestreden. De Rotterdammers hebben het hele seizoen aan kop gestaan van de Eredivisie en de titel gaat na 18 jaar eindelijk weer eens naar Rotterdam. Op maandagochtend wordt de ploeg gehuldigd  op de Coolsingel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *