Pupillenuitwisseling judo

Mijn eerste judowedstrijd was vandaag een feit. Ik deed met de Budoclub Daalhof mee aan de pupillenuitwisseling. In Berg en Terblijt werd de tweede editie van het pupillen treffen gehouden. Er waren judoka’s van verenigingen uit Margarten, St. Geertruid, Ubachsberg, Berg en Terblijt en Maastricht (Daalhof).

In totaal zouden er ruim 65 judoka’s op de tatami komen. Voor beginners zoals ik, is het van belang om ervaring op te doen voor eventuele wedstrijden in de toekomst. We starten met een gezamenlijke warming up waarbij ik helemaal vooraan stond en enthousiast mee deed. Na de warming up werden de officiële spelregels en puntentelling uitgelegd. De groepen waren ingedeeld naar leeftijd en gewicht. Toen mijn naam opgenoemd werd moest ik naar voren komen.

Ik moest dus meteen de allereerste wedstrijd judoën. We groeten elkaar en begonnen. Ik lag al snel op de mat en had niet door dat ik mij los moest zien te krijgen uit deze greep. Bij het trainen mag dit namelijk niet en nu moest het blijkbaar wel. Ik verloor binnen een halve minuut de wedstrijd met een ippon (hoogste punt) van de tegenstander. Bij mijn tweede duel verliep het al iets beter maar ook deze partij verloor ik. De laatste partij was mijn beste en het duurde lang voordat er een punt behaald werd.

Helaas was deze ook voor mijn tegenstander voor een worp en daar kreeg hij een Waza-Ari voor. Ik verloor dus net. De hel middag waren er nog wedstrijden en we moesten wachten tot de prijsuitreiking. Iedereen had voor zijn of haar inspanningen een medaille verdiend. Ik was ondanks mijn gedeelde derde plaats toch tevreden over mijn eerste wedstrijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *