Rolcake maken

Jullie weten vast wel dat ik het leuk vind om samen met mamma in de keuken te staan. Ook ga ik graag mee naar de CBE’s van Tupperware. Mamma had vandaag weer een recept om uit te proberen en ik wilde haar maar wat graag helpen. We zouden deze keer gaan bakken. Ons doel was om een rolcake te maken. Zo’n cake ziet er heel feestelijk uit en is niet heel ingewikkeld om te maken.

We maakten als eerste het beslag voor de cake. Het lastigste was nog het eigeel scheiden van het eiwit. Daarna moest ik verschillende ingrediënten opkloppen in de Speedy Chef. Een makkelijk klusje. Het beslag smeerden we uit op de Multiflex ovenmat en daarna kon het de oven in. Het was spannend omdat onze combimagnetron niet meer zo goed werkt.

De magnetronstand doet het helemaal niet meer en de oven schakelt soms tussendoor uit. Niet echt handig. Na de benodigde oventijd bleek het beslag nog niet helemaal gaar. We deden het nog de dubbele tijd in de oven en toen was het wel gaar. We smeerden zwarte bessenjam op de cake en mamma rolde hem voorzichtig op. Wow, dat zag er goed uit! Natuurlijk mochten we allemaal een stukje en dat smaakte super goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *