Hertog Patrick I van de Mineurs

In 1982 werd carnavalsvereniging “De Mineurs” opgericht. De naam gaat terug naar de tijd dat de mineurs heldhaftige daden verrichten in de galerijen van de kazematten. Een deel van dit ondergronds stelsel ligt nog onder de wijken waar de Mineurs actief zijn. In onder andere de wijken Brusselse Poort, Sint Annadal en Daalhof zullen de wijkbewoners mee kunnen genieten van de activiteiten rondom de Mestreechter vastelaovend.

Vandaag kwamen de Mineurs met hun gekozen Hertog voor 2017 naar onze school om daar carnavalslessen te geven. De Hertog bleek een bekende te zijn. Het was Hertog Patrick I en hij woont bij ons in de straat. Het was voor mij extra interessant. Eén van de begeleiders was een grapjas en ging op zijn knieën door de klas. Iedereen vond het grappig maar ik bleef zitten en bekeek (de onzin) van achter mijn tafeltje. We kregen na afloop van de les allemaal een speciaal speldje opgespeld en moesten daar zuinig op zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *