Servus!

De broertjes Ubachs waren al om 6:30 uur wakker en onze nachtrust werd hierdoor eerder verstoord dan wij wilden. We stonden op, speelden wat en schoven wat later aan tafel om te genieten van een uitgebreid kerstontbijt. Er was voor ons ook een klein cadeautje van Star Wars en hier konden we ook direct samen mee spelen. Tegen 9:00 uur waren we gereed en vertrokken we naar het skigebied. Wij gingen skiën in het skigebied Silvretta Montafon. Met ruim 155 kilometer piste het grootste gebied van de deelstaat Vorarlberg.

Helaas is er opnieuw weer weinig sneeuwval geweest in heel Oostenrijk en omringende landen dat er maar een beperkt aantal pistes geopend is. In dit skigebied komt dat momenteel neer op maar 48 kilometer piste. Merendeel van de pistes zijn besneeuwd door sneeuwkanonnen en veel sneeuwval wordt er voor deze week niet voorspeld. We moeten er maar het beste van maken met de pistes die geopend zijn. We stapten in de Versettlabahn op weg naar de Versettla en het Nova Stoba restaurant gelegen op 2030 meter hoogte.

In de lift gekke bekken trekken met mamma.

Alle medewerkers en mensen zijn hier erg vriendelijk en we worden steeds begroet met “Servus”. In Oostenrijk is dit een vriendelijke groet als je elkaar tegenkomt en minder formeel als “goedendag”. We zouden vandaag geen les nemen maar zelf wat oefenen zodat we bij morgen bij het voor skiën niet zo onwennig op de latten zouden staan. We wilden beginnen met een blauwe piste. Ik was helemaal overtuigd dat ik het wilde doen maar na een paar meter sloeg de twijfel toe en wilde ik niet meer.

Mamma liep een stukje terug naar boven en pappa en Keyro vervolgden de blauwe piste. Er was niet echt een andere mogelijkheid om wat te oefenen en geen sleeplift. We oefenden een stukje van de gondellift naar het restaurant. Heel vermoeiend voor mamma want zij moet mij continu naar boven slepen. Na een aantal keer had ik het zelfvertrouwen terug en ging ik met mamma toch naar de blauwe piste. Ik probeerde haar zo goed mogelijk te volgen en mij bochten te maken.

Wat een stoere skiër ben ik he?

In het begin ging dat heel erg goed maar op het steilere gedeelte werd ik wat bang en lukte het niet om mijn bocht naar recht goed af te maken. Terwijl ik daar wat aan het stuntelen was, kwamen pappa en Keyro ook nog voorbij.  Uiteindelijk wist ik toch de Spatlabahn te bereiken en kon ik voor het eerst in een stoeltjeslift terug naar boven.

Onze eerste curry würst van de vakantie.

Ondertussen was het lunchtijd geworden en zochten we een plaatsje in het zelfbedieningsrestaurant Nova Stoba. We hadden als lunch curry worst met frietjes, mmm, dat smaakte goed na al die inspanning. Na de lunch ging mamma met mij naar beneden om bij de kinderlift in het dal nog wat aan mijn techniek te oefenen. Het was hier totaal niet steil en het liefste ging ik hier recht en snel naar beneden. We werden wat nat want in het dal viel een lichte regen. Nu maar hopen dat het op de berg wat kouder is en het daar sneeuwt.

Keyro en pappa gingen al aan de après-ski.

Rond 16:00 uur zochten we een plekje in de schirmmbar voor een drankje. We wachten we we allemaal compleet waren en reden terug naar Haus Sun. Terwijl wij ons douchten en speelden, maakten onze ouders het kerstdiner klaar. Vandaag aten we runderstoofvlees met sperziebonen en zoete aardappelpuree gemaakt door René. Als toetje hadden we chocoladefondue, ook hier had mamma haar Tupperware bij zich! Maar wel een erg lekker toetje van fruit met chocolade. We mochten iets langer opblijven omdat het kerstavond was. Morgen gaat het skiën pas echt beginnen en gaan wij op les. Ik ben benieuwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *