Het Montafondal

De ochtend begon voor ons al rond de klok van 4:30 uur. Zin om op te staan hadden we natuurlijk niet. Toch kwam ik makkelijker mijn bed uit dan Ronac. Ik kleedde mij snel aan, stapte in de auto en sliep verder. Een paar uur later werd ik wakker en we waren al een flink stuk op weg. Het was niet druk op de weg en het voordeel was dat Gaschurn voor ons maar 734 kilometer rijden was.

Uiteraard maakten we het ons gemakkelijk achter in de auto.

Het dorpje ligt in het 39 kilometer lange dal van Montafon in de provincie Vorarlberg. We maakten wat plasstops en één tankstop en kwamen rond 12:30 uur aan op onze bestemming, Haus Sun. We belden diverse keren aan maar er werd niet open gedaan. Op zich logisch want we hadden aangegeven pas rond 15:30 uur te arriveren.

De familie Ubachs kwam een half uurtje na ons aan. Het was direct gezellig met Allek en Danil. We besloten naar het dorp en de skilift te lopen. We aten bij restaurant Gamsjöchli. We kregen een kinderglühwein, zonder alcohol en erg zoet. Onze lunch bestond uit verschillende flammkuchen. Het is een gerecht oorspronkelijk komt het uit de Elzas, Palts en Baden. Het gerecht lijkt een beetje op een pizza. Het originele gerecht bestaat uit een dunne bodem van brooddeeg en is belegd met crème fraiche, uien en spekreepjes. De flammkuchen wordt gebakken in hout gestookte oven. We hadden verschillende soorten beleg gekozen maar de originele vond ik toch het lekkerste.

Ronac zocht alvast goede stokken uit (al heeft hij die nog niet nodig)

Na de lunch gingen we voor ski’s naar de naastgelegen sportwinkel. Om voor Ronac geen skimateriaal te hoeven betalen, werd hij tijdelijk even tot Ronac Ubachs omgedoopt. Ik was natuurlijk weer een beetje dom en wist het  bijna te verklappen. Toen we terug gingen naar het appartement was de eigenaresse wel aanwezig. Maria liet ons eerst de beneden etage zien waar een gemeenschappelijke stube was, een ruimte met sportfaciliteiten, tafeltennistafel en infra-roodcabine.

Op kerstavond aten we heerlijke kipragout, hmmm

Ons appartement lag op de eerste etage naast dat van eigenaresse Maria. Het appartement voldeed aan de verwachting al vond ik het wel een beetje kaal ingericht. Er waren drie slaapkamers en ik zou met Allek en Danil op één kamer liggen en Ronac sliep bij pappa en mamma op de kamer. Het was vanavond kerstavond en mamma had gisteren al het diner voorbereid. We hadden heerlijke kipragout met asperges en gehaktballetjes en een rijsttimbaaltje. We lagen op tijd in bed omdat we allemaal moe waren van de reis en natuurlijk morgen fit willen zijn om te gaan skiën.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *