Kerstontbijt op school

Op school werd in alle klassen een kerstontbijt gehouden. Voor onze klas hadden een aantal mamma’s iets georganiseerd. We namen niet ons eigen ontbijt maar er werd een gezamenlijk ontbijt gepresenteerd. Er was heel veel, van muffins, sandwiches, chocolade en lekkere drankjes. Erg goed verzorgt hoor mamma’s. In de middag gingen wij met Oma Evelien mee naar Geleen. Pappa en mamma hadden vrij om de laatste dingen in te pakken.

Helaas verliep dat allemaal anders omdat de auto problemen had. Gisteravond was de ANWB ook geweest omdat de auto niet wilde starten. De ANWB had hem aan de praat gekregen en vandaag hadden ze er ook mee gereden. Helaas startte de auto om 16:00 uur weer niet. De ANWB kwam en er werden allerlei metingen gedaan. Gelukkig bleek het de accu te zijn. Makkelijk op te lossen dachten pappa en mamma maar dat bleek toch niet zo te zijn.

De accu van onze auto is een speciale en die heeft de ANWB niet. Alle garages waren ondertussen dicht dus wat nu? Gelukkig begreep de ANWB meneer dat we niet konden wachten tot na de kerst omdat we morgen op vakantie zouden gaan. Er werd heen en weer gebeld en bij Heuts, een autobedrijf in Hoensbroek, gelukkig waren die nog open, hadden ze de accu beschikbaar. De ANWB meneer startte de auto met zijn apparatuur en reed eerst mee naar Heuts en vervolgens naar de ANWB werkplaats. Hier moest er van alles uit het motorblok gehaald worden voordat de kapotte accu eruit en de nieuwe accu erin kon. Uiteindelijk bijna 2 ½ uur later was het allemaal opgelost. Een grote pluim voor deze monteur van de ANWB! Pappa en mamma waren net klaar met alles toen tante Lucia ons thuis afzette.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *