Judo examen

Vanavond was er geen judo training maar vonden de examens plaats. Omdat ik pas een paar maanden bezig ben, dacht ik dat het niet voor mij was. Echter toen ik binnen kwam, werd mij gevraagd of ik klaar was voor het examen en of dat ik had geoefend. Uhh, nee, ik heb niet geoefend en werd al een beetje zenuwachtig.

Ik kleedde mij om en ging naar de mat. Ik vond het allemaal wel erg spannend. We deden eerst een korte warming up. Ik zat direct in het eerste groepje die het examen bij sensei Erik moest doen. Het ging op een relaxte manier en ik moest verschillende worpen uitvoeren op mijn vriendje Gilles. Ik was heel erg zenuwachtig en keek tussendoor af en toe naar mamma ter bevestiging of ik het wel goed deed. Gelukkig stak zij haar duim een paar keer op.

Na afloop was er een officiële uitreiking van de nieuwe slippen of banden. De kleur van de band laat zien hoever je bent in het beoefenen van judo. Tot mijn verbazing kreeg ik direct de oranje slip en sloeg ik de gele slip over. Het betekende dat ik heel goed gepresteerd had. Wow, wat was ik trots toen ik de twee oranje slippen kreeg uitgereikt. Ik had dit echt niet verwacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *