Magisch Maastricht

Ons jaarlijks uitje met de familie Lemmens was dit jaar dichtbij en ging naar Magisch Maastricht. Ze kwamen eerst naar ons toe voor een kopje koffie met slagroomsoes. We reden in de auto van Oscar en Nicole mee naar de stad.  Hun Volvo biedt plaats voor 8 personen en is een super grote bak. Wel gezellig zo met zijn allen in één auto.


Overal waren er prachtige lampjes

Op het Vrijthof stond ook dit jaar weer een grote kerstmarkt en zijn er diverse andere kerstactiviteiten te doen. We liepen langs de sfeervolle verlichte kraampjes, kwamen langs een grote verlichte kerstbal en kwamen uiteindelijk uit in het midden bij het reuzenrad. De mamma’s en de kinderen maakten hier een ritje in. Wow, een geweldig mooi uitzicht en al die lampjes, super gewoon! We kwamen langs de 14 meter hoge kerst wensboom waar mensen hun wens in een kerstbal hadden gedaan en opgehangen.


Vanuit het reuzenrad hadden we een prachtig uitzicht over de kerstmarkt en de rest van Maastricht.

We gingen naar de overdekte schaatsbaan. Samen met Inoka en Kyomi huurde ik schaatsen. Keyro wilde niet mee doen. Iets waar hij later spijt van had maar goed. We stonden lang in de rij voor het verkrijgen van onze huurschaatsen. Toen we ze eindelijk hadden, trokken we ze snel aan en konden we naar het oefengedeelte voor beginners. Er stonden daar ijsberen en pinguïns klaar om ons aan vast te houden. In het begin ging het wat onwennig maar het ging steeds beter en ik kreeg er veel plezier in.


Capriolen uithalen op de schaatsbaan.

Opa Leo kan trots op mij zijn! We bleven dik anderhalf uur op de schaatsbaan en ik vond het jammer toen ik moest stoppen. We volgden een stukje van de lichtjesroute die door de hele stad liep. Overal in de stad hingen duizenden sfeerlichtjes op bekende en bijzondere plekjes. We zochten een restaurant maar alles bleek goed vol te zitten. Uiteindelijk had mamma het idee om naar de Griek in Vroenhoven te rijden en daar was plaats genoeg. We aten heerlijke Griekse mezzes (voorgerechtjes), souvlaki’s, gyros, suzuki’s en als toetje een lekker ijsje. Een leuke afsluiter van een gezellige dag!


Samen met Kyomi en Inoka werd er flink geracet op het ijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *