Pietengymnastiek

Sinds kort is mamma ook vrijwilligster geworden bij Trajekt en helpt zij mee bij de kinderactiviteiten op de woensdagmiddag. Na schooltijd gingen wij met z’n allen naar het Omnium om ons te verzamelen en nog wat dingen klaar te maken voor de Pietengymnastiek- middag.


Met z’n allen op de foto, gekke bekken trekken (behalve Keyro natuurlijk)

Wij konden een boterhammetje eten terwijl mamma, Nancy, Chantal en Melinda de laatste voorbereidingen troffen. Rond half twee vertrokken wij met het busje van Trajekt richting de sporthal van Daalhof. Echter was er bij de sporthal niemand aanwezig en konden we niet naar binnen. Blijkbaar was er iets verkeerd gegaan in de communicatie met de gemeente Maastricht. Gelukkig had Yannick de oplossing.


Keyro hield de kleintjes mee met de opdrachten.

Op zijn school was een sleutel aanwezig en die is hij gaan halen. Zo konden we de Pietenmiddag toch doorlaten gaan, wat een geluk! Er werden spullen klaar gezet voor diverse (behendigheid)spellen en wij konden alvast wat spelen in de touwen. Er waren vanmiddag heel veel kinderen aanwezig, in totaal zo’n 52. Alle kinderen werden in groepjes verdeeld. Liam en ik zaten bij mamma in de groep.


Hoe ging het spreekwoord nou? Ik voelde me als een aap op zijn rots.

Er kwam een jonge Piet op bezoek die ons uitleg gaf bij ieder onderdeel van de Pietentraining. Er waren leuke onderdelen bij en sommigen waren in wedstrijdverband tegen een ander groepje. De oudere kinderen zoals Keyro, Yannick en Ryan hadden de opdracht om ons te helpen. Na alle spellen was er nog tijd voor een glaasje drinken en het spelletje “Annemaria koekoek”. We liepen in optocht terug van de gymzaal naar het Omnium. Bij het Omnium was een zwarte Piet langs geweest en die had voor iedereen een pakje achter gelaten. Leuk hoor! Dank u wel Sinterklaas en Zwarte Piet voor de leuke middag en het cadeautje.


Samen met mijn vriendje Liam deden we goed mee met alle opdrachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *