De Sinterklaasfabriek

Sinds dit jaar is er in Maastricht tijdelijk een Sinterklaasfabriek. De afgelopen jaren waren er veel logistieke problemen en daar had Sinterklaas genoeg van. De Sint stuurde (Zwarte) Pieten naar Nederland om op zoek te gaan naar een manier om de stress rondom het Sinterklaasfeest weg te nemen. De Pieten gaan op zoek naar een locatie om daar een Sinterklaasfabriek te openen.

Uiteindelijk viel dit niet mee en na een lange zoektocht en vele tegenslagen vonden ze een meneer die van de SAM is. SAM is een organisatie die werkplaatsen verhuurd aan kunstenaars. Er stond een fabriekgebouw leeg aan de Meerssenerweg en dat voldeed precies aan de vraag van Sinterklaas en zijn Pieten. In de fabriek kan een kijkje genomen worden en Liam en ik hadden een uitnodiging (gekochte entreekaart) gekregen. Samen met onze mamma’s gingen wij goed aangekleed op weg naar de Sinterklaasfabriek.

We moesten nog even wachten tot de rondleiding van start ging maar werden bezig gehouden door verschillende Pieten. We kregen eerst een veiligheidsinstructie voordat we de fabriek mochten betreden. Ik kreeg een helm en veiligheidsbril op. Er werd uitgelegd wat te doen als de sirene gaat en dit werd ook een paar keer geoefend.

We volgden netjes de aangegeven route en kwamen langs de postpieten, hier worden de verlanglijstjes van de kinderen gelezen, de pepernotenafdeling, de uitvindersafdeling waar we een drankje kregen om fitter te worden, de sportschool waar acrobatenpieten bezig waren en de cadeauafdeling waar we de Pieten hielpen bij het inpakken en klaarzetten van de pakjes. Ook kwamen we langs de ziekenafdeling waar voornamelijk Pieten van de chocoladeafdeling lagen met buikpijn. Ze hadden vast te veel gesnoept van al het lekkers. Als laatste brachten we een bezoek aan de werkkamer van Sinterklaas. En Sinterklaas was er nog aanwezig ook. En tot slot mochten we samen met hem en de Pieten op de foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *