Mystery Sunday

Met Trajekt, het buurtplatform Belfort – Daalhof, ging ik een dag weg. Een aantal outdoor vrijwilligers hadden voor ons een leuk dagprogramma gemaakt in de natuur. Met twee busjes reden we richting het Albertkanaal op de grens tussen Nederland en België. Hier werden de busjes geparkeerd en gingen we te voet verder. We zouden een grottenstelsel in de Cannerberg bezoeken.

Het eerste stuk kwamen we door het bos en op een gegeven moment moesten we afdalen via een touw. De ingang van de grot was vanaf het pad niet te zien. We hadden allemaal een zaklamp bij ons en moesten bij elkaar blijven. In de grot hadden we opdrachten te doen, erg leuk en leerzaam. We moesten onder andere kaart lezen, klimmen, via een brandweerpaal naar beneden suizen en klauteren door de nauwe grotten. Echt survivallen dus! De grotten zijn ontstaan doordat mensen de zachte kalksteen wonnen als bouwmateriaal.

De kalksteen is ontstaan  uit vele aantallen kalkskeletjes van zeediertjes. Alles bij elkaar zijn vele meters dikke lagen gevormd over een oppervlakte die de vroegere Krijtzee besloeg. In Nederland was het in dit geval heel Zuid-Limburg en dat was ongeveer 80 miljoen jaar geleden. Tussendoor maakten we een vuurtje op een open plek en werden er knakworstjes in een pannetje warm gemaakt. De tocht had ons hongerig gemaakt dus de broodjes gingen er wel in. Het was een super leuke middag. Met speciale dank aan alle begeleiders die met ons zijn mee gegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *