Pokémon Go

Al een tijdje is er een nieuwe rage actief namelijk Pokémon Go. Het is een spel dat ontwikkeld is voor de smartphone. Het spel werd in juli 2016 uitgebracht en het werd mega populair. Pokémon werd in 1991 al bedacht door de Japanner Satoshi Tajiri en Nintendo ging aan de slag met deze ideeën. Eerst kwam er een computerspel maar afgelopen jaar werd Pokémon Go gelanceerd. In het spel gaan je naar buiten en ga je virtueel op zoek naar een Pokémon die op dat moment bij jou in de buurt is.

Een Pokémon is een fictief wezen. Je hebt veel verschillende Pokémon en hun uiterlijk is vaak gebaseerd op insecten. Iedere Pokémon heeft zijn eigen naam. Onder andere namen zoals: Pikachu, Mew, Meowth, Squirtle, Rattata, Pidgeotto, Flareon en Snorlax. Op je telefoon wordt op een kaart weergegeven of er een Pokémon in de buurt is. Als er geen in de buurt is ga je een stuk lopen en zo op zoek tot er wel eentje in de buurt is.

Pokémons van het type water worden meestal gevonden in de buurt van water. Op de kaart zijn ook Pokéstops en Pokémon Gyms weergegeven. Als je een Pokémon tegenkomt zie je hem op de display van je telefoon in de realitymodus of in de algemene achtergrond. Heb je een Pokémon gevonden dan kun je ze vangen met een Poké Ball. De Poké Ball moet je gooien met de juiste kracht en op het juiste moment. Als je hem hebt gevangen verdien je snoepjes en stardust.

Hiermee kun je de Pokémon sterker maken in een gevecht, de gevechtskracht wordt weergegeven in CP (combat power). Hoe groter de CP, hoe sterker de Pokémon is in een gevecht. De Pokémon kun je trainen in de Gym zodat hij wordt. Bij het spelen van Pokémon moet je wel goed opletten waar je loopt want er zijn al verschillende ongelukken gebeurt met mensen die als een bezetene achter de Pokémon renden zonder op het verkeer om zich heen te letten.

Ook zijn er op bepaalde plaatsen overlast omdat er veel Pokémons zitten. Het leuke van dit spel is dat je lekker buiten bent en het leuk is om nieuwe Pokémons te vinden en te vangen. Wij gingen vandaag lekker op pad in het centrum van Maastricht en vingen een aantal nieuwe Pokémons. In de avond vierden we alvast een beetje Halloween. Officieel is dat morgen pas maar dan is het moeilijk te realiseren met het sporten en de CBE bijeenkomst van mamma.

Mamma en pappa hadden een griezelmenu gemaakt. We kregen gevulde paprika maar of dat het nog helemaal goed was, weten we niet. De kakkerlakken kropen er omheen, jakkie bah! Keyro trok zich er maar weinig van aan en vroeg of hij de kakkerlakken ook kon op eten? Hoe verzint hij het! Natuurlijk niet (al zijn er wel landen waar ze het wel doen). Ook bij de modderige chocoladefondue kropen de kakkerlakken weer rond maar deze keer liet ik me daar niet door weerhouden. De modder bleek gewoon chocolade te zijn, heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *