Op blote voeten op pad

Wij hadden vandaag met de familie Ubachs- van der Beesen afgesproken. Lauren en Quint wilden graag naar een blote voetenpad en dat vonden wij ook wel leuk. We hadden bij De Lieteberg in Zutendaal afgesproken. In 2005 was dit het eerste en langste blote voetenpad van Vlaanderen. Wij zijn er in het verleden al eens geweest maar konden ons er niet heel veel meer van herinneren. We konden onze schoenen uit doen en zouden de route in deze voormalige groeve op blote voeten afleggen.

Het pad was ongeveer 2 ½ kilometer lang en we liepen over verschillende soorten ondergrond. Het pad was net geopend en het was nog niet echt druk. We liepen in een hoog tempo en onze ouders waren bang dat we binnen een half uur al weer aan het startpunt zouden staan.

Onze voeten voelden hout, gras, stenen en boomsnippers. We kwamen bij het doolhof en foetelden daar wat om het middelpunt te bereiken. We vonden het super leuk om ons lekker “vuil” te maken. Halverwege beklommen we de 18 meter hoge uitkijktoren.

Na de beklimming was het tijd voor wat eten en drinken. We vervolgden het parcours en kwamen nog vele hindernissen tegen. Zo moesten we door een koude modderplas lopen. Brrr, niet leuk en het water was op sommige plekken redelijk diep dat de kleintjes zelfs gedragen moesten worden. Uiteindelijk vonden we het gevoel van de koude gladde modder aan onze voeten heerlijk en bleven we er in stampen.

We kwamen door een 30 meter lange mollenpijp. Een tunnel die, vanuit het oogpunt van een mol, laat zien hoe het leven onder de grond is. Onze voeten werden al wat schoongespoeld door een koud riviertje. Nadat we het parcours helemaal hadden afgelegd werd het toch nog flink schrobben met een harde afwasborstel om onze voeten een beetje schoon te krijgen.

Op het terras genoten we van een drankje en ijsje. Ronac was wat opstandig en verpestte de goede sfeer een beetje. Gelukkig draaide hij bij en konden we nog een bezoek brengen aan het insectenmuseum. We kwamen veel te weten over de wonderbaarlijke wereld van insecten. Af en toe kregen we licht de kriebels van al die levende krioelende beestjes als kakkerlakken, wandelende takken, vogelspinnen en kevers.

Om de dag goed af te sluiten hebben we ’s avonds lekker buiten gebarbecued.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *