Centraal Europa: Dag 25; Lange terugreis

Voor de laatste keer werd onze auto en tent ingepakt. We checkten ons uit bij de camping en reden daar rond d klok van 10.30 uur weg. Onze rit zou ongeveer 20 uur rijden zijn en we moeten zo’n 1200 kilometer afleggen. Het weer was regenachtig en we besloten dat we onderweg geen stop meer zouden maken bij het kasteel van Sümeg.

De weg was druk en we stopten nog even bij een supermarkt om onze laatste Hongaarse forinten uit te geven en broodjes te kopen voor onderweg. Pappa kwam er achter dat de navigatie van mamma ons de route via Slovenië aangaf en dat we verkeerd reden. We moesten een klein stukje terug rijden om weer op de juiste weg te komen. De route ging binnendoor en we konden maximaal 80 kilometer per uur rijden. Echt opschieten deed het niet.

We reden nog zeker 2 uur in Hongarije voordat we bij de plaats Sopron de grens met Oostenrijk overstaken. We hadden files verwacht vanwege extra grenscontroles met de vluchtelingecrisis maar we konden zo doorrijden. We kochten bij het eerst volgende tankstation een vignet voor de Oostenrijkse autobahn. We konden flink doorrijden en kilometers vreten. Na een aantal uren Oostenrijk gingen we naar de Duitse autobahn.

Af en toe moesten we vanwege wegwerkzaamheden langzamer rijden maar toch verliep de reis voorspoedig. Onderweg aten we bij de Burger King een lekkere hamburger en frietjes. Thuis stond er een kleine verrassing van Oma Evelien op tafel. Het was toch al laat en we gingen meteen door naar bed. We hebben genoten van onze vakantie maar nu kunnen we weer heerlijk spelen in ons eigen huis.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *