Centraal Europa: Dag 6; Rožnov pod Radhoštěm

We verlieten de camping nadat we de tent en al het andere hadden ingepakt. We hadden een reisdag voor de boeg. Het eerste stuk ging binnendoor in de richting van České Budějovice en dan zouden we op de snelweg uitkomen. Er werd flink aan de weg gewerkt en we misten het eerste stuk van de snelweg door een verkeerde afslag te nemen. We reden een extra stuk binnendoor maar kwamen uiteindelijk wel op de snelweg terecht. Echt een snelweg was het niet want op veel stukken werd gewerkt en mocht je niet harder rijden dan 80 kilometer per uur. We reden een flink stuk door Tsjechië, of te wel de Tsjechische Republiek. Vroeger behoorde het land tot de zogenaamde Oostbloklanden, een verzamelnaam voor de communistische landen in het oosten van Europa tijdens de Koude Oorlog. Deze landen stonden onder invloed van de voormalige Sovjet Unie. Tsjechië ontstond in 1993 na het uiteenvallen van het land Tsjecho-Slowakije.


Een goede dag om de tent maar eens niet op te zetten.

Tsjechië behoort sinds 2004 tot de Europese Unie. Voor het uiteenvallen van Tsjecho-Slowakije is er een lange periode van communisme geweest. Van alle landen uit het voormalig Oostblok heeft Tsjechië het snelste de koers ingezet richting een stabiele democratische economie, die goed aansluit bij West-Europa. Na wat uren rijden arriveerden we op de plaats van bestemming Rožnov pod Radhoštěm. We reden de eerste camping op die we tegenkwamen. We wilden graag in een keer in een huisje verblijven en niet in de tent. Bij Camping Sport hadden ze huisjes maar eerst moesten we dit duidelijk zien te maken aan de dame van de receptie. Ze sprak alleen Tsjechisch en Pools en we gebruikten handen en voeten en pen en papier om met elkaar te communiceren.

Regen, regen en nog eens regen.

Uiteindelijk kregen we de sleutel van één van de huisjes. We reden er naar toe en parkeerden de auto voor de deur. Het huisje was sterk verouderd maar verder wel schoon. Naast de camping is het gemeente zwembad gelegen en ook de grootste attractie, het openluchtmuseum, ligt op loopafstand. De lucht was ondertussen flink betrokken en niet veel later kwam er een flinke regen- en onweersbui aan. De paden en grasvelden overstroomden door de hoeveelheid water die uit de lucht naar beneden kwam. Mamma had pastasaus opgezet en na ongeveer een uur konden wij aan tafel. Ook wel eens lekker. Na het eten konden we tussen de regenbuien door toch nog even buiten voetballen. In de avond deden we wat spelletjes, lazen een boek en gingen we redelijk op tijd naar bed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *