Centraal Europa: Dag 3; Waldspielgelände

Na flink wat regen en onweer gedurende de nacht, was het in de morgen toch droog. Vanwege de mooie omgeving en rustige camping hadden we besloten om hier een dag langer blijven. We deden het vandaag wel rustig aan. In onze pyjama deden we lekker een spelletje in de tent. We vertrokken rond 10:00 uur en liepen naar Spiegelau en zochten naar bordjes met de route naar het Waldspielgelände.

 

Het Waldspielgelände is een natuurbelevenisbos. Je kunt er op spelende wijs de natuur ontdekken. Er zijn speeltoestellen en een speciaal ontdekpad waar we van alles te weten kwamen over de natuur in het Bohemer Woud. Eerst brachten we tijd door bij wat speeltoestellen en daarna volgden we enthousiast het pad vol belevenissen. We kwamen veel te weten over allerlei zaken in het bos.

Tussendoor begon het even te regenen maar echt nat werden we niet omdat we in het bos liepen. Na het spelen liepen we Spiegelau in om ergens iets te gaan eten maar de paar restaurants die er waren, bleken dicht te zijn. We kochten een broodje en wachten op de bus die we gratis in konden met de gratis ontvangen toeristenkaart.

We bleken we de toeristische route te rijden en waren 15 tot 20 minuten onderweg voordat we in Klingenbrunn konden uitstappen. Met de auto is het nog geen 5 minuten rijden, schat ik. In Klingenbrunn was wel een café/restaurant geopend. Helaas konden we hier alleen maar iets drinken omdat er om 17:00 uur een begrafenis zou zijn in de plaatselijke kerk. Op het terras dronken we een drankje en deden we een wedstrijdje gekke bekken trekken, hihi.

Onze late lunch werd uiteindelijk een vroeg diner bij het restaurant op de camping. De overheerlijke schnitzel werd door ons allemaal volledig verorberd. Ronac maakte nog contact met een jongetje van zo’n acht maanden oud. Het ventje vond het helemaal leuk om naar ons te lachen en te proberen om ons na te doen. In de avond regende het weer en las ik mijn boek. Tussen de buien door werden de meeste spullen ingepakt zodat we morgen verder kunnen reizen naar Tsjechië. De laatste dingen en de tent kunnen we pas morgenochtend inpakken. Hopen dat het dan droog is want dan gaat het een stuk gemakkelijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *