Schirennen


Onze skiles begon met een gezamenlijke warming-up op het Fliegerlied. Danil en ik hadden geen zin om mee te doen en liepen maar wat er bij. De skileraren en Keyro en Allek deden wel enthousiast mee. De dagindeling was anders dan andere dagen. Vandaag werd namelijk de skirace gehouden.

We gingen flink oefenen om zo goed en snel mogelijk de korte afdaling te kunnen maken. Danil en ik gingen van een minipiste en Keyro en Allek moesten van het begin stukje van de blauwe piste. Keyro, Allek en de andere grote kinderen hadden moeite om vaart te maken op het vlakke stuk en echt snel gingen ze niet. Ook bij ons was het een te kort stukje om echt vaart te maken. Toch deed ik het goed en kwam ik rap over de finisch. Rond 12:00 uur was de prijzenuitreiking.

Allek veroverde met zijn tijd de derde plaats, Keyro de zesde, Danil ook de zesde en ik werd derde. Jammer genoeg kon ik op het podium niet op de derde plaats staan omdat er een ander kindje stond die niet weg wilde gaan. Ach ja, ik weet toch dat ik derde was en dit staat ook op mijn diploma.In de middag gingen we het begin van de blauwe piste weer op en moesten we in de sleeplift.

Pappa liep nog naar de top van de Wildkogel. Hier vandaan had hij een prachtig uitzicht over de omliggende bergen en dalen. Om onze prestaties van vandaag te vieren gingen we bij café Bergschmied wat drinken. Mijn skileraar Chris en nog een aantal anderen waren er ook.


Grappig vond ik dat om ze hier ook tegen te komen. Ik keek bij het spel dat Chris met een paar anderen aan het doen was. Het is een typisch Oostenrijks spelletje en heet “Nageln”. De bedoeling van het spel is om met het dunne deel van de hamer in zo min mogelijk slagen de spijker helemaal in de boomstam te slaan.


Om de beurt mag een persoon met de hamer op de spijker slaan. Degene die de spijker als eerste helemaal in het hout heeft geslagen is de winnaar. Normaal is het al moeilijk, laat staan als je wat pilsjes of schnaps hebben gedronken. In de avond aten we een lekkere pasta en konden we lekker lang spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *