Jägatee

We waren om 9:30 uur weer present op de piste voor onze skiles. Het verveelt nog steeds niet. We deden met nog twee andere klasjes een warming up en vertrokken daarna met buizen en touwen de piste op. Lieke had iedere keer een nieuwe opdracht en uitdaging voor ons. Mijn skitechniek verbeterd vlot en ik ski steeds meer parallel in plaats van in de “V”. Terwijl wij les hadden, gingen onze pappa’s en mamma’s ook skiën.

Dolle pret in de lift na een ontbijtje Jägatee

Al hoorde ik tijdens de lunch dat zij ook bij de Rettenstein Hutte een Jägatee hebben gedronken. Een Jägatee of ook wel Jägertee genoemd is een traditionele drank uit Tirol. Het werd oorspronkelijk gedronken door bosarbeiders, jagers en boswachters om hun jart en maag warm te houden tijdens het werken in het bos. Het is een warme drank van zwarte thee, vruchtenbrandewijn en Oostenrijkse “Inländer”rum. Ze waren alle vier nog lichtelijk aangeschoten en waren de piste afgevlogen als ik ze moest geloven. We hadden de lunch bij de Wildkogel Alm.


Wij bestelden pizza en pappa had een specialiteit spätzle mit käse. Het is een soort pasta met gegratineerd met kaas zoals bijvoorbeeld de Zwitserse Gruyere kaas. Het gerecht zag er lekker uit maar man wat een lucht. Het was een echte stinkkaas en dat kon je goed ruiken. Pappa en mamma vonden het heerlijk maar wij genoten van onze pizza margherita.

Na de middag hadden wij opnieuw les en deden onze ouders het rustig aan. Ronac mocht zelfs van het eerste deel van de blauwe piste om te oefenen en moest met de sleeplift terug naar boven. Hij was wat vermoeid en had soms even geen zin maar dat kan natuurlijk. Het avondmaal bestond vandaag uit wat blikken soep en restjes van de vorige dag die werden opgewarmd. Na het eten werd er een spelletje Monopoly gespeeld door de grote kinderen. De kleintjes speelden het spel Bam Boem Panda. De leuke spelletjesavond werd afgesloten met een lekker ijsje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *