Fasserhof in Bramberg am Wildkogel

Onze wintersportvakantie begon met opstaan diep in de nacht. We waren direct wakker want we hadden zin om weg te gaan. We maakten ons klaar en pakten de laatste spullen en legden deze in de auto. We reden uiteindelijk rond de klok van 5:10 uur de straat uit. De reis verliep voorspoedig en we konden goed doorrijden.


Aangekomen in een bijna sneeuwloos Oostenrijk.

Het was bijna 900 kilometer dus de eerste uren was het flink kilometers vreten. We stopten een paar keer om te plassen en één keer om te tanken. Ook haalden we bij een van de laatste gelegenheden in Duitsland een vignet voor de Oostenrijkse autobaan. De navigatie gaf aan dat we tolwegen zouden rijden maar uiteindelijk bleek het maar om een paar kilometer te gaan. Het laatste uur was voornamelijk binnendoor rijden. We kwamen langs bekende skigebieden waar wij al eens eerder geweest waren. Tegen een uur of drie arriveerden we bij Fasserhof. Het dorp Bramberg ligt in het Salzburger Land op 820 meter hoogte. De boerderij ligt op een rustige locatie in het deel Mühlbach op ongeveer 5 minuten rijden van het dorp Bramberg am Wildkogel. Het heeft een prachtig uitzicht op de (groene) bergen de Wildkogel en de Resterhöhe. We parkeerden de auto voor het huis.

De Nederlandse eigenaren Babette en Paul kwamen direct aanlopen om ons welkom te heten. We verbleven in appartement Rettenstein voor 10 personen en kregen een rondleiding van Babette. Het was een groot en ruim appartement en in de woonkamer stonden zelfs dozen met Lego en Playmobil. Ook hing er in de hal een dartbord waar we gebruik van konden maken. Niet veel later arriveerden ook René, Katja, Allek en Danil.

Allek moest even bijkomen want hij had de laatste uren last gehad van wagenziekte en had moeten overgeven. We pakten de auto uit en er werd wat gedronken. We reden naar het dorp Bramberg om de skilessen en ski’s te regelen. Babette raadde ons de kleinere skischool van de familie Innerhofer aan. Bij Schneesportschule Wildkogel zijn de groepen kleiner en daardoor krijgen de kinderen beter en meer aandacht. We gingen skischoenen passen bij de Sport2000 en na ongeveer een uur waren we allemaal voorzien van onze skiuitrusting. ‘s Avonds aten we de pasta met spekjes die mamma gisteren thuis al had gemaakt. We gingen op tijd naar bed want het was afgelopen nacht maar een korte nacht geweest. We sliepen met zijn vieren op de kinderkamer, gezellig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *