Finding Nemo


We konden vanmorgen niet te lang uitslapen. We stonden om 8:00 uur klaar voor een boottripje. Aldi had bami goreng gemaakt voor de lunch en bracht dit samen met twee extra snorkels naar de boot. We stapten in en vertrokken. We zouden naar nabijgelegen eiland met authentiek vissersdorp varen en verschillende plekken om te snorkelen. Het was een gewone vissersboot zonder echte zitplaatsen en we zaten niet echt gemakkelijk. De motor ging steeds meer lawaai maken naar mate er meer stroming kwam waar hij tegenin moest varen. Flores behoort tot de Nusa Tenggara of wordt ook wel de Kleine Soenda-eilanden genoemd. De eilanden Sumbawa, Komodo en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot de Nusa Tenggara.


De eilanden behoren tot de armste en meest onvruchtbare gebieden van Indonesië. De meeste inwoners zijn dan ook boeren en vissers. De naam Flores, is afgeleid van de Portugese naam ‘Cabo de Flores’ wat bloemenkaap betekent. Het is niet duidelijk of de naam verwijst naar bloemen op land of naar het rijke koraal wat men onder water bij de kust kan aantreffen. Na ongeveer 1 ½ uur varen stopten we voor de kust van een eiland en konden we vanaf de boot het water in om te gaan snorkelen.

Pappa en Keyro zagen de prachtigste koralen en vissen. Ze zagen ook veel grote blauwe en oranje zeesterren en zee-egels. Mij lukte het niet zo goed om te snorkelen en ik hield het maar bij zwemmen. Keyro kwam op een gegeven moment uit het water om te melden dat hij ”Nemo”, een anemoonvis had gezien. Toch kon hij mij daar niet mee verleiden om de duikbril en snorkel op te zetten. Iedere keer als ik het probeer krijg ik vies, zout water binnen en begin ik te proesten. Rond 13:00 uur hadden we onze lunch op het strand. Helaas waren twee pannetjes met bami omgevallen tijdens het varen en moesten we het met de twee overgebleven pannetjes doen.


Na de lunch gingen we met de boot een stukje verder om het eiland heen. Pappa, mamma en Keyro konden vanaf de boot het water in om te snorkelen. Het was hier veel dieper en de stroming was een stuk sterker. Keyro en ik vonden de sterke stroming veel te eng en klommen zo snel als we konden weer aan boord. Pappa en mamma verdwenen snel met de stroming en bleven een tijdje in het water om te snorkelen. Mamma had er ook vrij snel genoeg van en moest flink zwemmen om terug te komen bij de boot. Pappa kwam als laatste aan boord terug waarna de bootsman meteen de motor startte om terug te varen naar Sunset Cottages. Het eentonige ronken van de motor zorgde ervoor dat Keyro en ik in een diepe slaap vielen. Met veel moeite werd ik een uur later wakker.


’s Avonds bij het diner hadden we een auberginecurry en op ons verzoek had Aldi verse vis bereidt. De vis werd heel opgediend met kop en staart en we moesten zelf het vlees er vanaf halen. Opnieuw een overheerlijke maaltijd. Na ons diner werden de rugzakken ingepakt want morgen gaan we deze prachtige, relaxte plek verlaten. We gaan 6 dagen over het eiland trekken in een auto met chauffeur. Ik ben benieuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *