Selamat datang

Na een uur of zeven slapen was het wel genoeg geweest voor ons. De vliegtijd was aanzienlijk korter geworden dus dat is een groot voordeel van in de nacht vliegen. We kregen doekjes om ons op te frissen en een ontbijtje. De overige tijd brachten wij door met de schermpjes. Ik keek de film “Home”, we speelden Patience en deden een zoektocht naar “Hidden Objects” in verschillende ruimtes, een erg leuk spel.


lekker eten in het vliegtuig.

Na circa dertien uur vliegen begonnen we aan de landing op de luchthaven voor Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Het ging alleen om een tankstop en crewwissel maar toch moesten we het vliegtuig even uit en naar de transithal. Op zich niet erg om even de benen te strekken en uit het vliegtuig te zijn. Na ongeveer een uur konden we opnieuw aan boord van het vliegtuig en begonnen we aan het laatste deel van onze reis naar Jakarta. De tijd vloog om en ongeveer 1 ½ uur later landden we op Soekarno Hatta International Airport. De lokale tijd bleek door de verschillende tijdzones nu 18:30 uur te zijn. Eerst moesten we naar de immigratie voor een visum. Sinds 1 april zijn hier voor een aantal landen geen kosten meer aan verbonden en Nederland hoort hier ook bij. We kregen een gratis visumstempel in ons paspoort en mochten doorlopen naar de bagagehal om onze rugzakken op te halen. Alles liep gesmeerd en onze backpacks rolden snel van de bagageband af. Buiten gingen we op zoek naar een loket voor een taxi.


Aangekomen in ons appartementje.
We regelden het bij een taxistand een taxi en betaalden er € 25,00 voor, best veel geld maar we konden wel direct vertrekken en instappen. We deden ondanks de tolwegen, die sneller zijn, er toch nog een uur over om bij het appartement te komen wat we vooraf geboekt hadden. De sleutel moesten we in een ander gebouw ophalen maar dat was allemaal goed verzorgd. Uiteindelijk stapten we rond 21:00 uur plaatselijke tijd het appartement binnen. In totaal waren we alles bij elkaar zo’n 24 uur onderweg geweest om hier te komen. Ravarine Suite Appartment was ruim en netjes. Er waren twee slaapkamers, een woonkamer met WIFI, een keukentje en een watertap-apparaat. In de koelkast stonden enkele drankjes en er waren wat kleine snackjes die we konden gebruiken, keurig geregeld dus! Moe van de lange reis doken we het bed in voor wat uurtjes slaap in te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *