Hypnotiserende sneeuw

Onze vertrektijd werd gisteravond laat nog aangepast door pappa vanwege de verwachte sneeuwval. Hierdoor moesten we vroeger op dan verwacht. Er werd heel veel sneeuw verwacht en we wilden op tijd vertrekken om de grote meute voor te zijn. De auto was voor een groot gedeelte al ingepakt dus in de ochtend hoefden alleen de laatste dingen er nog in. Het was nog donker toen we rond half acht vertrokken en het sneeuwde nog niet. Na ongeveer een uur rijden kwamen we bij de bekende Oostenrijkse weg over de Fernpas. De pas is een tweebaansweg en aan de andere kant stond al een aardige file.

Vreselijke omstandigheden op de Duitse Autobahn op de terugweg.

De bergpas is normaal goed te rijden en heeft maar een paar haarspeldbochten. Bij sneeuwval en veel verkeer is het bij de pas vaak aansluiten in de lange rij. Gelukkig konden wij blijven rijden en bleef de sneeuw nog even weg. Toen we net de grens met Duitsland over waren en op de snelweg zaten begon de sneeuw met bakken uit de lucht te vallen. Al snel werd het stapvoets rijden en lag er een dik pak sneeuw op de weg. Eenmaal aangekomen op de snelweg van Ulm naar Stuttgart liep het verkeer helemaal vast. Vrachtauto’s kwamen kleine heuvels niet op en begonnen te schuiven en blokkeerden zo de hele weg. Zelfs onze auto met automatische bijsturing had het, volgens pappa, moeilijk in de dikke laag sneeuw. Wij stonden vrij vooraan in de file die volgens de radio meer dan twintig kilometer was. Richting Oostenrijk stond er zelfs een file van 28 kilometer. Op de radio werden vrachtauto’s verplicht om een parkeerplaats op te zoeken en niet verder te rijden. Het slechte weer bleef aanhouden tot we bij Mannheim in de richting van Koblenz reden. Gelukkig stopte het een tijd met sneeuwen zodat we beter door konden rijden. Onderweg aten we bij de Burger King en de tijd in de auto kwamen we door met lezen, films kijken en spelen op de Nintendo. We waren rond de klok van 21:00 uur veilig en wel terug bij ons huisje in Maastricht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *