Pitztaler gletsjer

We stonden vandaag op tijd op om naar de Pitztaler gletsjer te gaan. We reden zelf met de auto en lieten al snel Jerzens achter ons. De gletsjer ligt aan het einde van het Pitztal. We reden er een half uur over en parkeerden onze auto op de grote parkeerplaats. We kochten een dagpas en moesten wachten op het treintje van de gletscherexpress. Het was flink proppen in de trein en binnen 10 minuten stapten we uit op 2840 meter hoogte.

Hier maakte ik met pappa een afdaling terwijl mamma en Ronac met de Wildspitzbahn naar het hoogste punt (3440 meter) van Oostenrijk gingen. Wij voegden ons later bij hun in het gletscherrestaurant. Ik moest bijkomen want ik had het flink koud gekregen van het skiën en voelde mijn tenen niet eens meer. De afgelopen dagen was ik zo ie zo al niet helemaal fit door een verkoudheid, vervelende hoest en huidallergie.


Van de hoogte bleek ik ook wat last te hebben want ik kreeg moeilijk adem. In traag tempo klom ik naar boven naar het uitzichtplateau. Hiervandaan hadden we zicht op onder andere de hoogste berg van Tirol, de Wildspitze (3774 meter). Met pappa skiede ik terug naar het midden station en daar aten we lekker een broodje in de zon.

Het was goed toeven daar. Ik maakte nog een paar afdalingen maar was helemaal kapot en vermoeid. Rond 15:00 uur sloten we aan in de lange rij voor het treintje terug naar beneden. In de avond hadden we een lekker Indisch diner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *