Jerzens in het Pitztal

Groene heuvels bij binnenkomst in Oostenrijk…

We gingen dit jaar op wintersportvakantie in het Pitztal. In de vroege ochtend vertrokken wij vanuit Maastricht voor een autorit van circa 730 kilometer. Op zich reden we goed door al had pappa wel het idee dat het onderweg drukker was dan voorgaande jaren. We stopten een paar keer voor een tankbeurt of plaspauze. Bij de grens tussen Duitsland en Oostenrijk stond een flinke file. Bij de tunnel wordt vaak alleen gedoseerd verkeer doorgelaten maar nu ging er in beide richtingen niets door de tunnel. Gelukkig begon het na een half uur wachten toch weer wat te rijden. Weer onderweg gaf ons navigatiesysteem een omleiding aan vanwege file over de Fernpass.


Route over de Hahntennjochpas.

We volgden de navigatie en deze bracht ons over de Hahntennjoch. Het bleek een smalle bergpas te zijn die normaal in november al wordt afgesloten maar door de weinige sneeuwval deze winter nog open was. De Hahntennjoch ligt tussen de Lechtaler Alpen en Tirol en het hoogste punt ligt op 1894 meter. De bergweg werd in 1969 gerealiseerd en is 29 kilometer lang. De weg kent vele bochten en er waren stijgingen bij tot 15%. Het was een prachtige route en boven de 1500 meter lag zelfs wat sneeuw. Uiteindelijk arriveerden we rond de klok van 15:00 uur  in het dorp Jerzens. Het dorp ligt aan het begin van het Pitztal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Wij hadden bij Renate Schopf een appartement geboekt. We moesten door het dorp en vervolgens bergopwaarts. Renate en Bruno bleken een ouder echtpaar te zijn en ze waren gastvrij en zeer vriendelijk.


Het knusse appartementje bij de familie Schopf.

Het ruime appartement had drie kamers waarvan twee slaapkamers en één woonkamer met keuken. Vanaf het balkon hadden we zicht op het dorp Jerzens dat onder ons op circa 1100 meter lag. We relaxten even en dronken een kop koffie of thee. Tegen de avond reden we met de auto naar het dalstation van de Hochzeiger om skilessen te regelen en skimateriaal te huren. We reden direct daarna naar het dorp om te eten bij restaurant Zum Lammwirt. Het bestaat al sinds 1786 en is sinds jaar en dag een bekende naam in het dorp. Het eten was heerlijk en het was even genieten en bijkomen van onze lange autorit. We gingen niet te laat naar bed want morgen wacht onze eerste dag skiën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *