Dag 20; Byglandsfjord; Klatreskogen

We sliepen vanmorgen uit tot 9:00 uur. Het was bewolkt weer en het leek erop alsof het ieder moment kon gaan regenen. Na het ontbijt vertrokken we met de auto naar Evje waar zich een klimbos bevindt. We parkeerden op de grote parkeerplaats en liepen naar de entree van het Klatre Skogen klimpark. We kochten een kaartje voor het Discovery Park. Het Grand Park is voor volwassenen en kinderen boven de 10 jaar. Bij een lengte vanaf 1.00 m en de leeftijd van 4 jaar oud heb je hier ook de mogelijkheid om te klimmen in de boomtoppen en verschillende spannende obstakels te overbruggen. Het is een ideale omgeving met hoge bomen, rotsen en de rivier de Otra die als natuurlijke hindernissen gebruikt worden. We kregen als eerste instructie en een harnas met veiligheidslijnen aan. Ook moesten we een veiligheidshelm dragen. Bij de start van het parcours werden de veiligheidslijnen vast gemaakt en kon deze niet meer los tot aan het einde van het parcours.

Het Discovery Park had 18 verschillende elementen over 35 meter en was voor ons een flinke uitdaging. Ik ging voorop samen met mamma en Keyro en pappa volgden ons. De hindernissen waren soms lastig maar het ging mij redelijk goed af. Op sommige momenten was ik wel bang en was ik blij dat ik mamma een handje kon geven. We moesten onder andere lopen over een dun touw, door een buis klauteren en als Spiderman klimmen langs een net. Op het eind moesten we een stukje abseilen en dat durfde ik echt niet. Toch moest ik gaan want ik kon mijn veiligheidslijn niet losmaken. Uiteindelijk mocht ik van de instructeur samen met mamma de sprong wagen. Ik schreeuwde het uit en was boos op mamma dat ik dit moest doen. Ik nam mij voor om het niet meer te doen. Na wat rusten en een lekker snoepje wilde ik het parcours toch nog wel een keer doen. We legden het parcours sneller af dan de eerste keer en al snel stond ik weer bij het tokkelgedeelte. Opnieuw moest ik afdalen. Pappa en Keyro stonden al beneden te wachten en moedigden mij aan om te komen.

Ik was opnieuw bang en angst was af te lezen van mijn gezicht. Mamma zei dat we samen zouden gaan maar toen ik sprong, bleef zij verdorie op het plateau staan! Daar ging ik helemaal alleen, ik schreeuwde van angst en zoefde snel naar beneden. Toen ik landde werd er geroepen en geklapt voor mij. Ik had het toch mooi helemaal alleen gedaan. Met een grijns op mijn gezicht maakte ik de veiligheidslijn los en rende ik naar pappa en Keyro. Mamma kwam als laatste naar beneden.

Wat een super ervaring waarin ik uiteindelijk een angst heb overwonnen. We liepen naar het naastgelegen Mineralenpark en kregen daar als eerste een Braincooler. We liepen daarna de grot in waar prachtige edelstenen, kristallen en mineralen werden tentoongesteld. In de ondergrondse tunnels werden we betoverd door de prachtige kleuren en alle denkbare vormen van de mineralen en kristallen. Het leek wel een soort schatkamer. Na onze tocht door de grot kochten we in de souvenirwinkel zelf wat steentjes die zijn gevonden in de groeven hier in de buurt.

We liepen rond op het terrein en stopten bij een plek waar we zelf naar edelstenen konden zoeken. We moesten een zakje zand kopen en met de zak liepen we naar de waterbak. De zeef werd gevuld met zand uit de zak en dit moesten we gaan wassen. Een beetje water bij het zand en dan voorzichtig schudden met de zeef. De zeef is zo fijn dat het zand er doorheen kan en de edelstenen achter blijven in de zeef. Al snel zagen we dat er onbewerkte kristallen en edelstenen in onze zeef achterbleven. Op een kaart die we hadden gekregen konden we zien welke stenen we hadden gevonden.

Op het einde konden we nog even zwemmen bij het strandje langs de rivier de Otra. Nou ja, zwemmen deden we niet echt maar spelen in het zand blijft onze favoriet. Op de terugweg naar de camping deden we nog wat laatste boodschappen. We aten een door pappa bedachte pasta met Smak en groenten. Als tweede gerecht hadden we een stuk zalm van wel 800 gram van de grilplaat, echt mijn ding, heerlijk. In de avond maakte pappa alleen nog een wandeling in de buurt van de camping. Keyro en ik gingen voetballen op het grasveld. Mamma zat lekker bij Monique en Annemiek op het terras. Later voegden de pappa’s zich er ook bij en werd het een gezellig avondje met iedereen. Lekker chippies eten en laat opblijven. We gingen pas om 23:30 uur naar bed onder luid protest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *