Dag 13; Åndalsnes; Romsdal Hytte

Het was vooral relaxen hier in Åndalsnes en we sliepen vandaag gewoon weer lekker uit, het is tenslotte vakantie. Om 11:00 uur reden we naar de Avis om onze huurauto in te leveren. Daarna zijn we meteen binnen gelopen bij de Ford garage die in het zelfde gebouw zitten maar de monteurs waren nog niet aan onze auto begonnen. Het schoot allemaal niet echt op en pappa en mamma waren flink aan het balen. Ze hadden gehoopt dat we vandaag onze rondreis konden vervolgen maar dat ging dus niet lukken. Via een alternatieve route, dwars door een graanveld, liepen terug naar ons huisje. Gelukkig hadden we de spullen daar kunnen laten staan en konden we nog een nacht extra boeken bij de vriendelijke eigenaresse. We lunchten en speelden daarna een tijd met de voetbal in de tuin.

We liepen rond de klok van 15:00 uur naar een strandje langs de Raumarivier. We hadden net onze zwembroeken aan om in het zand en water te gaan spelen toen pappa telefoon kreeg van de garage. Helaas hadden ze de auto nog niet volledig gemaakt en moesten er nog een paar onderdelen besteld worden. De onderdelen zouden pas volgende week maandag geleverd worden omdat ze uit het buitenland moeten komen?! De reparatie zou dan op zijn vroegst pas volgende week dinsdag plaats vinden.

We moesten ons direct aankleden omdat pappa en mamma andere acties wilden gaan ondernemen. We konden en wilden hier niet nog langer blijven en wilden verder gaan met onze vakantie. We liepen terug naar het huisje waar pappa en mamma met verschillende instanties (Ford Assistance, reisverzekering etc.) gingen bellen om zaken te regelen.


Omstreeks de klok van 18:30 uur werd pappa gebeld dat hij morgenochtend een huurauto bij Avis in Kristansund kon ophalen waarmee we onze reis konden afmaken tot in Nederland. Onze auto zou in Noorwegen blijven, gemaakt worden door de garage en dan op de lijst komen voor transport naar Nederland. In ieder geval zouden we dan wel verder kunnen met onze rondreis. Op ons terras aten we ’s avonds lekker kip kerrie met broccoli en een frisse salade. We mochten opblijven tot 22:30 uur om een filmpje te kijken en gingen daarna naar bed. Morgen zullen we dan eindelijk Åndalsnes verlaten en wat kilometers moeten maken om weer op het juiste punt van onze reis uit te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *