Dag 11; Åndalsnes; Romsdalsfjord

Pappa stond vandaag al om 7:30 uur op zodat hij op tijd bij de Ford garage kon zijn. Wij sliepen tot 9:15 uur uit en werden net wakker toen hij terugkwam. Toen we de gordijnen opendeden zagen we een groot cruiseschip in de haven liggen. Åndalsnes staat bekend als cruisehaven door zijn schilderachtige ligging aan het Romsdalsfjord en het begin van het Isterdal waar de ook de Trollstigen route start.

Wij maakten ons klaar en we hadden best honger. Onze overnachting was inclusief ontbijt dus gingen we op zoek naar de ontbijtzaal. We vonden de zaal al snel en het was er niet meer zo druk. Er was volop keuze; eieren, spek, bonen in tomatensaus, worstjes, muesli, fruit, brood etc. Ik at mijn buikje rond en probeerde ook de Noorse bruine geitenkaas: “brunost”. Het smaakte zoet en een beetje karamelachtig. Ik vond het erg lekker.

Na het ontbijt checkten we uit en lieten we onze rugzak met spulletjes achter bij de receptie. We wandelden door het kleine centrum in de richting van het Romsdalsfjord. Het fjord is 88 kilometer lang en is zeer visrijk. Al snel vonden we de Kammen, een soort van strandje aan het fjord waar wij lekker onze gang konden gaan. Het uitzicht was prachtig, het brede fjord en aan alle kanten omringd door bergen. Het water was nog wat koud dus bleven we lekker spelen in het zand.

Rond 11:30 uur vertrok pappa weer naar de garage om naar de stand van zaken te vragen. Hij keerde een uur later terug met vervelend nieuws. Er was iets met de koppeling en daarvoor moesten onderdelen besteld worden, die kwamen de dag erna binnen en ze konden de reparatie dan pas donderdag uitvoeren. Voorlopig zitten we hier dus nog even vast en zullen we de plannen moeten wijzigen. Pappa had bij autoverhuurbedrijf Avis een auto kunnen huren op kosten van Ford zodat we toch wat mobieler waren. We liepen naar de auto, een hybride Toyota Auris en haalden onze rugzak op bij het hotel.

Vervolgens gingen wij op zoek naar accommodatie voor twee nachten. Bij de tweede poging (Romsdal hytte leie) was het raak en was er een hytter beschikbaar. De prijs lag hoger dan de kampeerhutten die we tot nu toe gehad hadden maar daar was de hut ook wel naar. Er was een grote woonkamer met keuken en inventaris, twee slaapkamers en twee douches met toiletten. Voor onze hut was voldoende ruimte met gras om een lekker potje te voetballen. We reden naar de garage om daar nog wat meer spullen uit onze auto te halen. We deden meteen wat boodschappen voor de komende twee dagen.

Voor de lunch aten we een kop soep met brood. De middag kwamen we door met relaxen, een potje kaarten en voetballen. In onze hut hadden we een oven dus maakten we in de avond lekkere pizza’s met een goed gevulde fetasalade. Als toetje hadden we yoghurt met verse frambozen, heerlijk! In de avond speelden we met zijn vieren nog wat potjes kwartet en pesten. We hadden heel veel lol en lachten wat af. Rond 20:30 uur gingen we douchen en een half uur later lagen we in bed. We waren nog moe van gisteravond en sliepen beiden binnen tien minuten. Pappa en mamma genoten van de rust en dronken bijna een hele fles sambucca leeg. Ik ben benieuwd of zij morgen op tijd op kunnen staan en geen kater hebben, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *