Dag 1; Göteborg; De Stena Germanica

Eindelijk was het dan zo ver. Tijd om weer op zomervakantie te gaan. Dit jaar weer iets heel anders als andere jaren. Nu een keertje niet met het vliegtuig naar een verre bestemming maar relatief in de buurt naar Noorwegen met onze eigen auto. Om 6:30 uur stonden we op, kleedden we ons aan en zetten we de laatste spullen in de auto. We vetrokken om 7:15 uur voor de bijna 600 kilometer lange tocht naar de haven van Kiel. Kiel is een plaats in het noorden van Duitsland en ligt aan het Noord-Oostzeekanaal. Het is een belangrijke havenstad en hiervandaan zal onze boot vertrekken naar Göteborg in Zweden.

Heel toevallig zagen we dat in de auto met caravan die achter ons reed, onze vriendjes Jochem, Sebastian en Floris zaten, grappig. Het viel mee met de drukte op de weg en pappa kon aardig doorrijden. We hadden een paar korte plaspauzes en arriveerden rond 14:30 uur?? uur bij de terminal van Stena Line in Kiel. We checkten ons in bij de balie en voegden ons in de rij bij de andere auto’s om aan boord van de Stena Germanica te gaan. Het inschepen duurde nog ongeveer een uur maar we keken onze ogen uit. Wat een groot schip is de Stena Germanica en het is ongelofelijk hoeveel auto’s en vrachtauto’s er aan boord gingen. We lazen later dat er 1300 passagiers aan boord kunnen en 300 auto’s. Toen we in konden schepen was het even spannend omdat onze auto inclusief dakkoffer onder de 2 meter moest zijn en we hadden het vermoeden dat hij een paar centimeter te hoog zou zijn. Uiteindelijk bleek het allemaal net te passen en kwamen we niet vast te zitten tussen de vloer en het plafond.

We pakten de spullen die we voor deze nacht nodig hadden uit de auto en gingen op zoek naar onze hut. De gangen op het schip leken allemaal op elkaar maar al snel hadden we onze vier persoonshut gevonden. Onze hut had een douche, toilet en zelfs een televisie! Al snel verlieten we onze kamer weer om het schip te gaan ontdekken. Op het Sun Deck vonden we een springkussen en genoot ik van een slush puppie en Ronac van een heerlijk ijsje. In de kidscorner speelden we een tijdje op de mini variant van de Stena Germanica. Om 18:30 uur hadden we een tafel gereserveerd bij het all-inclusive buffetrestaurant Taste.

Het was erg druk maar we namen de tijd en het eten was heerlijk. Er werd veel vis geserveerd en ik nam onder andere verse zalm, garnalen en mosselen, smullen! Terwijl wij aan tafel zaten was de boot vertrokken uit de haven van Kiel en gingen we op weg naar de haven van Göteborg in Zweden. De boottocht zou ongeveer 14 uur duren. We zouden over het Kattegat, de zeestraat tussen Jutland in Denemarken en Halland in Zweden, varen. Het Kattegat maakt deel uit van de verbinding van de Noordzee en de Oostzee.

Na het eten liepen we nog wat rond en rond 21:00 uur waren we terug in onze hut. Pappa en mamma keken nog naar de troostfinale van het WK waarbij Nederland en Brazilië tegen elkaar streden om de derde en vierde plaats. Gelukkig won Nederland met 5-1 en moesten we genoegen nemen met de derde plaats bij de strijd om het Wereldkampioenschap Voetbal. Wij hadden onze oogjes al lang dicht en merkten er niets van dat we sliepen op een boot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *