Stormachtig Saalbach

Op eerste kerstdag stormde het heel erg. De Schönleitengondel was dicht vanwege de wind en Michael moest iets anders bedenken. We gingen met de bus naar het plaatsje Saalbach dat bekend staat om de luxe hotels en de autoloze dorpsstraat. Aan de rand van het dorp liggen de dalstations van de Kolmaisbahn, de Bernkogellift en de Schattbergbahn. De liften liggen allemaal op loopafstand van elkaar. Helaas bleek bij aankomst dat ook hier heel veel liften gesloten waren vanwege de harde wind. Gelukkig bleek o.a. Kohlmais 3-er sessellift en de Panorama 6-er naar de Kohlmaiskopf wel nog open te zijn. Zo konden we toch verschillende blauwe afdalingen maken naar het dal van Saalbach.


Mijn skiklasje.

Terwijl wij tegen lunchtijd op weg waren naar restaurant Kohlmais Stub’n hoorde ik mamma roepen. Zij zat met Katja in de lift en had mij gezien. Ik zat net aan mijn frietjes, voor de derde keer al deze week, toen mamma en Katja het restaurant binnen kwamen. Ik at gezellig met mijn skiklas en ging daarna nog snel even naar mamma. Zij zaten apfelstüdel en germknödel te eten, enorme zoetigheden. Na de lunch bleek dat ook de liften naar de Kohlmaiskopf uit veiligheidsoverwegingen gesloten waren en dat we alleen nog maar de Turm 6-er konden nemen en de oefenpiste van de Hinterhagalm af konden gaan. De piste leek door het warme weer (circa 10 graden) en de vele mensen op een grote mols- en mierenhoop. Overal lagen hopen sneeuw en je moest goed opletten waar je skiede om niet iemand te raken.


met leraar Michael.

We gingen rond 14:30 uur samen met onze skileraar Michael in de bus terug naar Vorderglemm. Terwijl we stonden te wachten om opgehaald te worden haalde ik gekkigheden uit met mijn vriendinnetje Maura. Thuis speelden we wat in de speelkamer en toen we terug kwamen in de woonkeuken lagen er allemaal cadeautjes op de tafel. Omdat het kerstmis was kregen we allemaal een cadeautje. We begonnen met de kleinsten en zo kwam iedereen aan de beurt. Ronac vond zijn cadeau (ganzenbord) in eerste instantie niet leuk en barstte in huilen uit. Gelukkig draaide hij later bij en begon hij weer te lachen. Ons kerstdiner bestond uit een voorgerecht van zalm met cocktailsaus op een bedje van sla, het hoofdgerecht gestoofde konijn in het zuur met worteltjes en zoete aardappel en het nagerecht een toetje van chocolade en vanillevla.


Ronac en Danil bouwden een super sjiek ijsfort (samen met de pappa’s).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *