Skischool Heugenhauser

Na een goede nacht geslapen te hebben, kon ik niet wachten en wilde ik gaan skiën. We stonden op, aten ontbijt en kleedden ons aan. We reden met de auto binnen enkele minuten naar de parkeerplaats bij de Schönleiten gondellift van Vorderglemm. Het dorp ligt op 1000m in het Glemmtal en geeft toegang tot het grote skigebied Leogang, Saalbach en Hinterglemm. We liepen naar de winkel van Heugenhauser waar we skimateriaal en skilessen konden regelen. Het was er vrij druk en het duurde een tijdje voordat we aan de beurt waren. Uiteindelijk waren we bijna een uur later klaar en moesten we opschieten om de skiles te halen. Allek ging naar het beginnergedeelte en ik moest gaan voor skiën bij de sleeplift.


Mijn ski’s weer aan, klaar voor een nieuwe week skieën.

Ik ging een beetje onwennig en voorzichtig naar beneden. Ik werd ingedeeld in de groene groep bij skileraar Michael. We bleven helaas nog wel beneden en gingen niet de berg op. De ochtend brachten we door met herhalen van verschillende technieken en ik had het allemaal vrij snel weer te pakken. In onze groep hadden we bijna allemaal hetzelfde niveau op een klein meisje na. Zij kon slecht remmen en moest alles samen met onze skileraar doen. In de pauze werden Allek en ik opgewacht door Katja, Danil, Ronac en mamma. Onze pappa’s waren het skigebied ingetrokken en de pistes aan het verkennen.


En op weg naar boven in het sleepliftje.

We aten een broodje en speelden heerlijk in de sneeuw. Na de lunch ging mij skiles verder met het verbeteren van onze technieken. Gelukkig was het kleine meisje op aandringen van Michael naar een andere groep verplaatst. Misschien kunnen wij morgen zelfs naar boven om op een blauwe piste verder te oefenen. Na de skiles werden Allek en ik opgewacht door onze pappa’s. We speelden nog even en toen kwam mamma ons ophalen. Thuis ontspanden we ons lekker en speelden we op de grote en ruime slaapkamer cq speelkamer. Voor het avondeten werden er online pizza’s besteld die een half uurtje later keurig bezorgd werden. Na het eten mochten we nog wat spelen en keken we een filmpje. Uiteindelijk gingen we lekker naar ons bedje toe want van zo’n hele dag skiën in de buitenlucht waren we goed moe geworden.


Pizza avondje met filmpje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *