Reit in het Glemmtal


Het was vanmorgen heel vroeg dag. Pappa en mamma maakten ons al om 3:30 uur wakker. We werden half slapend aangekleed en achter in de auto gezet. Gelukkig was de auto al helemaal ingepakt en konden we iets na 4:00 uur vertrekken. In het donker begonnen we aan de circa 860 kilometer lange rit naar Reit in Oostenrijk. Het gehucht Reit ligt direct naast het andere gehucht Vorderglemm en beiden maken deel uit van de gemeente Saalbach. Het gebied ligt in het Salzburger Land en bleek een aardig stuk rijden te zijn. De berekening van de navigatie gaf aan dat het zonder files en stops ongeveer negen uur rijden was.


Om half vijf ’s ochtends was het al feest in de auto.
De route ging richting Aachen, Koblenz, Stuttgart, Ulm, München en daarna binnendoor naar Reit. Het eerste uur waren we wakker maar al snel vielen we in slaap om pas weer wakker te worden toen het buiten net licht werd. We waren al flink wat kilometers opgeschoten en het ging allemaal vrij voorspoedig. Na twee plaspauzes en een tankstop kwamen we tegen de klok van 11:00 uur in de buurt van München. Helaas begonnen toen, zoals verwacht, de files. We gingen de snelweg af en probeerden binnendoor te rijden maar daar stond het net zo vast als op de snelweg. We schoten er dus weinig tot niets mee op. Uiteindelijk leverden de files ons een flinke vertraging op. Bij de plaats Inzell gingen we de grens met Oostenrijk over en reden we via binnendoor weggetjes in anderhalf uur naar Reit. We arriveerden omstreeks 15:00 uur bij appartement Harasser.

We werden vriendelijk ontvangen door iemand van de familie Harasser en zij bracht ons naar het appartement. Het appartement bevond zich op de tweede verdieping. Op deze etage lagen ook nog twee slaapkamers met badkamer. Eén slaapkamer lag op de begane grond en beschikte ook over een eigen badkamer. In het appartement was een gezellige woonkeuken en het zag er goed en schoon uit.


Gelukkig was er nog tijd om even in de sneeuw te spelen.

We speelden nog even in de sneeuw naast het huis en wachtten tot de anderen zouden arriveren. René, Katja, Allek en Danil arriveerden pas twee uur later en zij hadden er nog langer dan ons overgedaan. De slaapkamers werden verdeeld en de bagage zoveel mogelijk uitgepakt. Voor het avondeten werd er een lekkere pasta bolognese gemaakt. Helaas was er geen tijd meer om skimateriaal en skilessen te regelen. Morgenochtend moeten we dus eerder vertrekken om dit allemaal te regelen. Keyro sliep bij Allek op de kamer en ik mocht op de beneden verdieping bij pappa en mamma slapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *