Gaia Zoo

Het was een lange tijd geleden dat we naar het Gaia Park in Kerkrade waren geweest. Ik was toen zelfs nog heel erg klein en kon mij er maar weinig van herinneren. Pappa en mamma besloten om weer een jaarabonnement te nemen zodat we eens vaker kunnen gaan. Onze tocht door het dierenpark begon met de roofvogelshow waarbij de roofvolgels wel heel erg dicht over onze hoofden vlogen.

Daarna vervolgden we onze weg door Taiga gedeelte waar we o.a. het Bochara hert en de Iberische wolf zagen. In dit gebied vind je dieren die wonen in het hoge Noorden wonen en goed tegen de kou kunnen. Het zijn stoere en grote dieren die overleven in dichte bossen op de ijzige toendra en steppe. We kwamen na een wandeling uit bij de Dino-dome, een grote indoorspeeltuin. We gingen op ontdekkingsreis langs uitgestorven dinosaurs. We konden klimmen, glijden en spelen in de netten en de ballenbak. We aten een ijsje en liepen naar het savanne gebied. Hier waanden we ons in Afrika en zagen we o.a. grote roofdieren.

De cheetah’s kwamen wel heel dichtbij en konden we goed door het glas zien. Vanaf een speciaal uitzichtplatform konden we de leeuwen ook goed bewonderen. Het was ondertussen al tegen half vijf geworden en het begon ondanks de zon toch al kouder te worden. We liepen terug naar de auto en met ons abonnement kunnen we de volgende keer beginnen bij het regenwoud want daar hebben we nu niets van gezien. Ik vind Gaia Zoo een leuke dierentuin en wil er zeker nog eens terug komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *